Komma igång

Hur kommer jag igång med Bokio?

Att komma igång med Bokio är smidigt.

1. Skapa konto

Börja med att skapa ett konto. Fyll i ditt företagsnamn och e-post samt välj ett lösenord.

2. Importera tidigare bokföring (frivilligt)

Om man vill kan man importera sin tidigare bokföring. Detta steg kommer direkt efter att man skapat sitt konto.

För att importera sin tidigare bokföring behövs en eller flera SIE-filer (har filändelsen .se). SIE-filer kan man exportera från sitt tidigare bokföringsprogram om man har ett sådant. Mer information om exportera bokföring från tidigare bokföringsprogram.

3. Klart

Börja bokföra, fakturera eller skapa löner

Kom igång med bokföringen i Bokio

Det är enkelt och snabbt att bokföra i Bokio.

1. För att komma igång så klickar man på + i vänstermenyn eller Ny händelse och laddar upp sin faktura eller kvitto som PDF eller bild.
  2. Välj om det är en kostnad eller en intäkt. Kostnad är t.ex. någon man köpt och intäkt något man sålt.
  3. Bokio tolkar och uppladdade fakturor och ger förslag på hur det ska bokföras.
  4. Verifiera så att Bokio föreslår rätt för hur det ska bokföras och ändra annars till rätt konto, datum och siffror. I sökfältet kan man tex söka efter vad fakturan eller kvittot innehåller.
  5. Förhandsgranskning av verifikatet som kommer skapas.
  6. Klart!

Kom igång med fakturering i Bokio

Skapa fakturor enkelt och snabbt, helt gratis. Du kan skapa vanliga fakturor eller kontantfakturor.

1. Välj en befintlig kund eller skapa en ny. All kundinformation för företag kan hämtas direkt från allabolag så man slipper skriva in det själv. Under avancerade inställningar kan man även ändra dröjsmålsränta, betalningsvillkor och leveransvillkor samt vilket språk fakturan ska vara på (Engelska eller svenska).
  2. Lägg till rader som ska faktureras. Det finns även stöd för textrader som bara visas som text.
  3. Välj valuta. Det finns stöd för alla valutor och även automatiskt uträkning av valutakurser direkt från Riksbanken.
  4. Längst ned kan man ändra avsändarinformationen på knappen Redigera ditt företag. Där ändrar man även betalningsinformation som Bankgiro, PlusGiro mm.
  5. Klar!