Skapa ditt Bokio-konto

Bokio.se skapar du ditt konto hos oss. Klicka på "Skapa gratiskonto".

Det första du ska göra är att fylla i e-post, för- och efternamn. Se även till att läsa igenom våra allmänna villkor och personuppgiftsbiträdesavtalet.

Fyll i din e-post, förnamn och efternamn samt godkänn de allmänna villkoren och personuppgiftsbiträdesavtalet

När du går vidare kommer ett e-postmeddelande skickas til dig där du via en länk direkt kan aktivera din adress. Alternativt kan du ange koden som finns med i meddelandet och därefter klicka på Fortsätt.

Skulle du inte få något mail kan det vara bra att titta i Skräpkorgen. Annars kan du klicka på Skicka igen för att skicka en ny aktiveringskod. Mottar du trots allt inte mail från oss så får du gärna höra av dig till support@bokio.se så hjälper vi dig.

Fyll i den fyrsiffriga koden som du fått via e-post för att aktivera ditt konto

Steg 1: Välj lösenord

När e-postadressen är aktiverad är det dags att välja lösenord. Välj ett så "starkt" lösenord som möjligt. Klicka på Fortsätt.

Välj ett starkt lösenord till ditt Bokiokonto

Steg 2: Lägg till ditt bolag

Nu kan du söka efter ditt bolag från Allabolag.se och hämta företagsinformationen direkt därifrån. Finns inte bolaget registrerat ännu eller om du inte hittar rätt bolag så klickar du bara på Fortsätt för att gå vidare.

Jag hittar inte mitt bolag när jag söker från Alla bolag?

  • Är ditt bolag registrerat hos Bolagsverket?
  • "AB" kan ibland stå som "aktiebolag" hos Allabolag.se, testa att söka på det. Samma sak gäller för HB osv.
  • Systemet kan ha svårt att hitta då bolagsnamnet innehåller andra tecken än bokstäver. Testa att ta bort dessa och sök sedan (heter bolaget tex "Anna & co" och du inte hittar, skriv då "Anna co")

Efter att man har skapat sitt första bolag i Bokio så kan man alltid skapa flera företag på samma användare.

Klicka på knappen Hämta från Alla bolag för att hämta företagsuppgifter

Hittar man sitt bolag så klickar du på det och sedan Fortsätt så importeras uppgifterna direkt.

Välj ditt företag

Steg 3: Fyll i företagsuppgifter

I detta fall fanns bolaget inte hos Allabolag och man får då fylla i uppgifterna manuellt. Detta går även att göra och ändra senare efter att man har skapat sitt bolag i Bokio.

Organisationsnummer är identitetsteckningen för bolaget. Har du enskild firma är organisationsnumret ditt personnummer.

Företagstyp kan du i Bokio välja mellan Aktiebolag, Enskild firma, Handesbolag, Kommanditbolag och Ekonomisk förening. Just nu har vi inte perfekt stöd för momsbefriade verskamheter. Har du till exempel en Ideell förening kan du här välja tex Ekonomisk förening.

Adress är den registrerade adressen för bolaget.

Samtliga uppgifter behöver ej vara ifyllda utan går att redigera senare under Inställningar → Kontaktuppgifter & Företagstyp. Klicka på Fortsätt för att gå vidare.

Välj företagsform och fyll i andra uppgifter som organisationsnummer och adress

Steg 4: Anpassa ditt företag

Samtliga uppgifter om ditt bolag kan du hämta på Verksamt.se.

Ställ in om ditt bolag använder kontantmetoden eller fakturametoden samt hur ofta moms ska redovisas, antingen per år, kvartal eller månad. Läs mer här om moms i Bokio.

Till sist ska du välja om företaget är nystartat eller om det tidigare gjorts minst ett bokslut, dvs att det finns tidigare räkenskapsår. Har tidigare bokslut gjorts, ska du också ställa in vilken månad som räkenskapsåret slutar i. Det är viktigt att inställningarna gällande räkenskapsår är korrekta innan du börjar bokföra (om räkenskapsår inte följer kalenderår så är det ett så kallat brutet räkenskapsår). Läs mer här om räkenskapsår i Bokio.

Välj redovisningsmetod, hur ofta du rapporterar moms samt datum för räkenskapsår

Klart! Nu kan du börja använda Bokio. 

Läs mer