Har Bokio en mobilapp?

Med mobilappen kan du snabbt och smidigt ladda upp dina kvitton och fakturor till din bokföring. Du kan också hantera betalningar med ditt Bokio Företagskonto och se skapade fakturor och verifikat. Mobilappen ingår oavsett prisplan.

Appen går att ladda ner både för Apple- och Android-enheter. Gå till Google Play Store eller App Store och sök på "Bokio" så hittar du rätt. Har du några önskemål, tankar eller funderingar på vad vi borde bygga härnäst i vår mobilapp så får du mer än gärna höra av dig till oss på support@bokio.se!

Hämta i AppStore Ladda ned på Google Play

Med mobilappen kan du:

• Fota och ladda upp kvitton och fakturor till din bokföring
  • Signera betalningar med Bokio Företagskonto
  • Se transaktioner på ditt Bokio Företagskonto eller annat bankkonto som du kopplat till Bokio
  • Få notiser på dina inköp med Bokiokortet
  • Se bokförda verifikat
  • Se kundfakturor
  • Hantera utlägg

Fota dina kvitton och fakturor

Logga in med ditt Bokiokonto, välj företag (om du skulle ha fler än ett), klicka på + ikonen och välj om du vill Ta foto eller ladda upp eller Ladda upp PDF. När du väljer det första alternativet öppnas mobilens kamera och du har då möjlighet att fota materialet eller hämta en redan tagen bild eller screenshot från bildgalleriet. Väljer du att ladda upp PDF så kan du hämta PDF från mobilens filhantering.

Tips!
Du kan också snabbdela underlag från mobilens bildgalleri eller exempelvis mejlapp. Se här hur du går tillväga.

Ladda upp kvitto med mobilappen

Om du fotat ett underlag får du möjlighet att göra justeringar på bilden såsom att beskära eller rotera. Skulle underlaget ha fler än en sida (exempelvis en faktura med flera sidor) så kan du efter att du har tagit eller laddat upp första bilden, klicka på Lägg till sida. När du känner dig klar så klickar du på Klar för att gå vidare.

Lägg till sida

Nu får du, precis som när du laddar upp material i Bokio på webben, välja vilken kategori underlaget ska ha:

• Skapa som utlägg
  • Kvitto eller utgift
  • Inkomst
  • Leverantörsfaktura
  • Annat

När du är klar så sparas underlaget under Uppladdat. I appen ser du samtliga underlag i din lista som ännu inte blivit bokförda.

Välj kategori

Automatisk synkronisering till Att göra & Uppladdat

I dagsläget går det inte att bokföra direkt med mobilappen utan du får istället göra det via mobilens webbläsare eller på datorn. Så fort du sparar underlaget i mobilappen så laddas det automatiskt upp till din Att göra och sidan Uppladdat på ditt företag i Bokio.

Sidan uppladdat

Hantera betalningar och få notis på dina inköp

Har du Bokio Företagskonto så kan du enkelt signera betalningar direkt i mobilappen.

Signera betalningar Bokio Företagskonto

När du betalar med ditt Bokiokort, både i butik och online, så får du en pushnotis i mobilen och om du vill, även en notifikation via mejl.

När du får en notis vid butiksköp och klickar upp den i mobilen så öppnas mobilkameran för att du direkt ska kunna fota kvittot. Efter att du har tagit bilden så kan du välja att koppla underlaget direkt till transaktionen på ditt företag i Bokio genom att logga in via BankID. Du kan också välja Spara och koppla senare, vilket innebär att ditt underlag sparas i bakgrunden och kommer kopplas till transaktionen i Bokio vid nästa tillfälle du loggar in.

Kortnotiser mobil

Läs mer om pushnotiser!

Se bokföring och fakturor

I mobilappen kan du också se bokförda verifikat och skickade kundfakturor. Inne på Bokfört kan du lägga till underlag på verifikat genom att klicka på verifikatet och sedan Ladda upp underlagGlöm inte bort att du måste spara det ursprungliga kvittot i minst 4 år. Läs mer om arkivering av bokföring här.

Se bokförda verifikat och fakturor