E-faktura till ett fast pris

Säker och enkel hantering av dina kund- och leverantörsfakturor. Skicka och ta emot direkt i Bokio.

Kom igång med e-faktura

Förenkla och snabba upp din fakturahantering

Spara tid

Spara tid

Snabbare processer och administration då e-fakturor skickas direkt mellan Bokio och din kunds eller leverantörs ekonomisystem.

Automatisk arbetsgivardeklaration (AGI)

Mindre manuellt arbete

När du får en e-faktura skapas leverantörsfakturan och alla fakturauppgifter fylls i helt automatiskt.

Lönehantering och utlägg i Bokio

Fast pris

Slipp engångskostnaden när du skickar eller tar emot e-faktura. Tjänsten ingår i Bokio Premium.

Tryggt & säkert

Enklare spårning av dina fakturor och mindre risk för misstag genom att fakturauppgifter fylls i automatiskt.

Kvinna håller i en mobil

Vad är e-faktura?

E-faktura är en faktura som skickas elektroniskt mellan system, t.ex. direkt till en bank eller bokföringsprogram. Fakturauppgifterna fylls i automatiskt för mottagaren vilket gör det säkert och smidigt att både administrera och betala e-faktura.

Med e-faktura slipper du fakturaavgifter och kostnader för porto. Det är dessutom mer miljövänligt. I Bokio kan du både skicka och ta emot e-fakturor.

Skicka e-faktura till dina kunder

Lika enkelt som en vanlig faktura

Att göra e-fakturor i Bokio är lika smidigt som att skapa en vanlig faktura. Du lägger till kund, artiklar och fakturavillkor. Därefter väljer du e-faktura som leveransmetod.

Vi hämtar e-fakturamottagare

Utifrån din kunds organisationsnummer hämtar vi mottagare för e-faktura och du väljer enkelt i listan. Du har även möjlighet att fylla i extrainformation såsom exempelvis beställarreferens, leveransadress, ordernummer eller projektnummer.

Till alla företag inom EU/EES

Företag i offentlig sektor måste enligt lag ta mot sina fakturor som e-faktura men övriga privata företag kan också ta emot e-fakturor skickade från Bokio.

 

Ta emot e-faktura från dina leverantörer

Nummer 1

Skicka förfrågan

För att dina leverantörer ska kunna skicka e-faktura till dig måste du först informera dem om att du kan ta emot e-faktura. Detta gör du enkelt genom att skicka en förfrågan till leverantören direkt från Bokio.

Nummer 2

Få notis

När e-fakturan registreras får du en notifikation, både i webb- och mobilapp, och leverantörsfakturan skapas upp automatiskt.

Nummer 3

Betala och bokför!

Du hanterar sedan bokföringen snabbt och enkelt utan att behöva mata in några siffror manuellt. Använder du Bokio Företagskonto så kan du dessutom betala direkt från Bokio och får samtliga betaluppgifter ifyllt automatiskt.

Vanliga frågor om e-faktura

Vad kostar det att skicka och ta emot e-faktura?

Har du prisplanen Premium eller Pro i Bokio så ingår tjänsten e-faktura. Det är då alltså ingen extra kostnad för att varken ta emot eller skicka e-faktura.

 

Se prisplaner

Vad är skillnaden mellan en PDF-faktura och e-faktura?

Till skillnad från en PDF-faktura som skickas via e-post och administreras manuellt så hanteras en e-faktura helt elektroniskt och registreras direkt i mottagarens bank eller ekonomisystem.

Hur kommer jag igång med e-faktura?

För att kunna ta emot och skicka e-fakturor behöver du gå in under Inställningar och aktivera möjlighet för e-faktura. Klicka på Konfigurera e-faktura under Fakturor.

 

För att dina leverantörer ska kunna skicka e-faktura till dig måste du först informera dem om att du kan ta emot e-faktura. Detta gör du enkelt genom att skicka en förfrågan till leverantören direkt från Bokio.

 

När du vill skicka en e-faktura skapar du som vanligt fakturan i Bokio. Vid val av leveransmetod så väljer du Skicka som e-faktura. På resp. fakturakund i Bokio väljer du e-fakturamottagare. Välj rätt mottagare som du vill skicka e-faktura till. När du valt mottagare visas ibland (speciellt för mottagare inom offentlig sektor) en text under mottagaren med specifik information angående fakturering via e-faktura till den mottagaren. T.ex. kontaktinformation och vilka extrafält som måste finnas med i fakturan.

 

Läs mer om e-faktura

Vi lagrar information på din enhet som krävs för att Bokio ska fungera. Läs mer i vår cookiepolicy. Vi skulle också vilja lagra cookies för marknadsföring och analys som hjälper oss att göra Bokio bättre. Får vi göra det?