Dags att göra bokslut?

Gör ditt bokslut på 15 minuter med Bokios digitala lösning eller ta hjälp av en redovisningskonsult.

Vad är ett bokslut?

Så sammanställer du företagets bokföring i form av ett årsbokslut.

Alla företag ska årligen göra ett bokslut, vilket innebär att man avslutar och sammanfattar den löpande bokföringen för räkenskapsåret. Bokslutstransaktioner som exempelvis skatt och årets resultat ska bokföras och sedan redovisas till Skatteverket i form av en deklaration.

Vissa bolag, beroende på företagsform och storlek, måste även göra en årsredovisning som ska lämnas till Bolagsverket. Det här gäller bland annat aktiebolag, som ska göra årsredovisning enligt regelverk K2 eller K3. En årsredovisning ska alltid innehålla en förvaltningsberättelse, resultaträkning, balansräkning, noter samt underskrifter.

Innan du gör bokslut är det viktigt att samla ihop allt underlag, stämma av och färdigställa årets bokföring. Läs våra tips på hur du förbereder dig inför bokslut!

Gör bokslut och årsredovisning för aktiebolag

Med Bokios tjänst Digital årsredovisning får du hela bokslutsprocessen samlad på ett ställe:

  • Beräkning av skatt och resultat
  • Skattemässiga justeringar
  • Inkomstdeklaration 2 (SRU-filer) 
  • Årsredovisning enligt redovisningsprinciper för K2
  • Signera digitalt med BankID
  • Skicka årsredovisning direkt till Bolagsverket
  • Nedladdningsbara kopior av bokslut och årsredovisning
Läs mer om Digital årsredovisning

Byt till Bokio och gör ditt bokslut

Hämta dina bokföringsfiler

Exportera SIE-filer från din tidigare tjänst eller be din redovisningskonsult om att få ut dem.

Importera till Bokio

Skapa Bokiokonto, lägg till ditt företag och ladda upp SIE-filer för ett eller flera räkenskapsår.

Anpassade fakturafunktioner

Kom igång med bokslut

Kontrollera att den löpande bokföringen är färdigställd, välj Digital årsredovisning och gör ditt bokslut.

Bokios digitala årsredovisning gav mig på ett enkelt och prisvärt sätt full kontroll och kunskap för att själv kunna upprätta min årsredovisning!
Linus Waerner, Ägare av Amploid AB

Förenklat bokslut för enskild firma

Enskilda firmor redovisar sitt bokslut i form av en NE-bilaga (inkomstdeklaration 1), även kallat förenklat bokslut. Den hör ihop med din privata deklaration som årligen ska deklareras till Skatteverket i början på maj månad.

I Bokios bokslut kan du själv bokföra årets resultat, skatt och andra bokslutstransaktioner. NE-bilagan skapas automatiskt och du kan enkelt föra över informationen från balans- och resultatrapporten till Skatteverket. Din deklaration blir gjord på nolltid!

Bokslut för enskild firma i Bokio

Vill du ha hjälp med ditt bokslut?

Anlita en redovisningskonsult direkt i Bokio.


  1. Skapa konto
  2. Kontakta valfri byrå direkt i Bokio
  3. Få offert och börja samarbeta med din redovisningskonsult

Vanliga frågor

Kan Bokio göra årsredovisning enligt K2 och K3?

I Bokio kan du göra ditt bokslut med vår tjänst Digital årsredovisning och för en engångskostnad får du fram din årsredovisning, inkomstdeklaration 2 i pappersformat eller SRU-filer, skatteberäkning samt bolagsstämmoprotokoll. Den här tjänsten gäller endast för företag som ska göra årsredovisning enligt K2-uppställningen.

 

Ska du göra årsredovisning enligt K3 kan du välja bokslutspaketet Bokslut av redovisningskonsult. Det här häller även K2 om det är så att du hellre låter en redovisningskonsult göra bokslutet åt dig. Tjänsten erbjuds från en av våra samarbetsbyråer och går att beställa från och med 1 januari 2021.

 

Läs mer om årsredovisning enligt K2 och K3

Kan jag få ut SRU-filer från Bokio?

Har du aktiebolag och vill få ut SRU-filer från Bokio har du vid bokslut möjlighet att välja att göra digital årsredovisning via Bokio. Digital årsredovisning innebär att du gör bokslutet själv i Bokio och för en engångskonstad får du fram din årsredovisning, inkomstdeklaration 2 i pappersformat eller SRU-filer, skatteberäkning samt bolagsstämmoprotokoll.

 

Om du använder en annan tjänst för att ta fram SRU-filer så kan du exportera bokföringen som SIE-fil under Inställningar → Exportera bokföring.

Har Bokio stöd för förenklat bokslut?

Enskilda firmor kan upprätta ett förenklat årsbokslut om omsättningen normalt understiger 3 miljoner kronor. Detta är vad du idag får ut i Bokio om du använder dig av bokslutsfunktionen och har prisplanen Balans eller Business.

 

Det som ska deklareras till Skatteverket är den så kallade NE-bilagan. Denna får du automatiskt fram när du är klar med bokslutet i Bokio.

Kan Bokio ta fram Inkomstdeklaration 2?

Väljer du Digital årsredovisning när du gör ditt bokslut i Bokio får du ut Inkomstdeklaration 2 både i pappersformat och SRU-filer.