Lön


Kan jag ha anställda med timlön?

Bokio ger dig möjlighet att ha både lönetypen månadslön och timlön. Om du betalar per timme kan du dessutom snabbt och enkelt få semesterersättningen direkt uträknad enligt lagstadgade 12%.


Hur många anställda kan jag ha?

Det är du själv som sätter gränserna för hur många anställda du kan ha. Bokio har ingen övre gräns.


Stödjer ni kollektivavtal?

Vi har tyvärr inte stöd för några kollektivavtal i dagsläget men du kan själv justera belopp i systemet så att det stämmer överens med ert avtal.


Kan jag bestämma egen skattesats?

Du kan själv sätta en egen skattesats för anställda genom att gå in på den anställde och under skattetabell välja egen skattesats.


Kan man skapa och skicka in kontrolluppgifter för anställda?

I Bokio kan man skapa kontrolluppgifter baserat på alla löner och anställda för ett år.

Man hittar sidan för att skapa kontrolluppgifter under Inställningar -> Kontrolluppgifter eller från decembers lön enligt nedanstående bild.

Skapa kontrolluppgifter i Bokio i lönelistan

Kontrollera kontrolluppgifterna

På sidan för kontrolluppgifter skapar vi automatiskt en kontrolluppgift för varje anställd baserat på den anställdes löner, förmåner osv.

Var noga med att kontrollera dessa.

Redigera kontrolluppgifter

Det går att redigera varje kontrolluppgift om det är något som saknas eller inte stämmer. Det är då den redigerade kontrolluppgiften som kommer skapas i XML och pdf.

Redigera kontrolluppgifter i Bokio för varje anställd

Skicka in XML till Skatteverket

Alla företag med anställda måste skicka in sina kontrolluppgifter till Skatteverket. Det görs enklast med en XML-fil som genereras från Bokio. Skicka sedan in XML-filen till Skatteverket på följande sida.

Generera xml från kontrolluppifter för att skicka in till Skatteverket


Skatt vid anställning i flera bolag

Ibland har företag anställda som även jobbar i andra bolag. Man bör då tänka till lite extra kring skatten om den anställda inte ska riskera att få allt för mycket restskatt.

Problemet uppstår för att den anställde har betydligt högre lön totalt än vad det ser ut som i ditt bolag. Så en större andel av lönen går åt till skatt än vad Bokio kommer räkna fram. Det enklaste är att fråga den anställda hur mycket denna vill skatta för att det ska bli rätt. 

När du vet den procentsatsen kan du under inställningarna för den anställda i fråga ställa in en egen skattesats. Vi kommer då räkna på exakt denna procentsats.


Välj egen skattesats under den anställdas inställningar