Release notes

Byrå

Nu blir det enklare att hitta rätt underlag

Vår automatiska avläsning av underlag har fått sig ett rejält upplyft. Den nya versionen, som har en förbättrad och mer avancerad AI, läser av datum, belopp, förfallodatum och betalningsreferens med betydligt högre tillförlitlighet än den tidigare.

I samband med detta har vi även gjort det betydligt smidigare att koppla rätt underlag till dina kunders transaktioner. När du ska bokföra en bankrad och väljer bland uppladdade kvitton och fakturor så får du nu, utifrån belopp och datum, fram vilket av underlagen som matchar transaktionen bäst. I de flesta fall innebär detta att du kan välja rätt kvitto eller faktura direkt, utan att behöva leta en sekund!

Företag

Slipp leta efter rätt underlag

Tillsammans med uppdateringen av vår automatiska avläsning har vi nu också gjort det smidigare att koppla rätt underlag till dina transaktioner.

När du ska bokföra en bankrad och väljer bland uppladdade kvitton och fakturor så får du nu, utifrån belopp och datum, fram vilket av underlagen som matchar transaktionen bäst. I de flesta fall innebär detta att du kan välja rätt kvitto eller faktura direkt, utan att behöva leta en sekund!

Läs mer i den här guiden

Företag

Mer träffsäker avläsning av ditt underlag

Vår automatiska avläsning av underlag har fått sig ett rejält upplyft. Den nya versionen, som har en förbättrad och mer avancerad AI, läser av datum, belopp, förfallodatum och betalningsreferens med betydligt högre tillförlitlighet än den tidigare. Testa själv och upptäck skillnaden!

Företag

Skapa bankregler smidigare och automatisera din bokföring

Oavsett prisplan eller vilken banklösning du har så kan du använda bankregler för att automatisera och underlätta hanteringen av dina återkommande transaktioner.

Det är nu ännu enklare att skapa bankregler. När du bokför på sidan Transaktioner att bokföra får du frågan om du vill att liknande transaktioner ska bokföras på samma sätt som den transaktion du precis bokfört. Med ett knapptryck skapar du bankregeln och nästa gång slipper du helt enkelt söka efter mallen, istället räcker det med att du godkänner den med ett klick.

Läs mer om uppdateringen här!

Företag

Nya momsflödet – nu aktivt för alla!

Uppdateringen av momsflödet där du redovisar, betalar och bokför moms är nu aktiverat för alla användare. Med hela processen samlat på ett ställe får du både en bättre översikt och koll på alla steg så att du inte missar något.

Med Bokio Företagskonto kan du betala momsen till Skatteverket direkt från flödet, smidigt va?

Lär dig mer om nya momsflödet här!

Företag

Nyhet! Uppdaterade momsflödet samlar alla steg på ett ställe så att du får full kontroll hela vägen

Känn dig ännu tryggare när du redovisar och bokför moms! Vi har uppdaterat momsflödet så att du nu får du en bra översikt genom hela processen. Du kan bland annat:

 • Enkelt följa varje steg och säkerställa att du inte missar något
 • Betala direkt till ditt skattekonto med Bokio Företagskonto (utan att lämna sidan!)
 • Bokföra dragningen eller återbäringen på skattekontot med ett knapptryck direkt i flödet
 • Koppla till ditt skattekonto (för aktiebolag) och få färdiga bokföringsförslag på dina transaktioner som hämtas till Bokio. Händelsen matchas mot rätt period i momsflödet som klarmarkeras automatiskt.

Läs mer om nya momsflödet här eller klicka dig in på en momsperiod inne på Momsrapport under Rapporter i vänstermenyn för att aktivera!

Företag

Skapa flera kontakter till dina kunder

Nu är det lättare att hantera kunder med flera kontaktpersoner. Du behöver inte längre ändra uppgifterna manuellt varje gång utan kan lägga till upp till tre sparade kontaktpersoner per kund där en av dem ställs in som standardkontakt. När du skapar fakturan kommer din standardkontakt vara förvald och du kan enkelt ändra mellan de kontaktpersoner du lagt till.

Du skapar och hanterar dina kontaktpersoner inne på kundens inställningar. Läs om hur du lägger till flera kontaktpersoner här!

Företag

Egna bokföringsmallar, nu ännu mer skräddarsydda!

Vi introducerar nu ett avancerat läge för att skapa egna bokföringsmallar som kan anpassas ännu bättre efter din verksamhets unika behov.

Det nya avancerade läget låter dig lägga till så många kontorader som din bokföring kräver. Dessutom kan du skapa egna matematiska beräkningar utifrån totalbeloppet direkt i mallarna. Gå till Inställningar → Egna bokföringsmallar för att komma igång och skapa mallar som både förenklar och automatiserar din bokföring.

Läs mer om avancerade bokföringsmallar här

Företag

Nya löneflödet ger dig full koll hela vägen!

Nu har vi gjort ett omtag för att göra det smidigare, mer automatiserat och enklare för att du ska kunna sköta dina löner problemfritt.

 • Bättre översikt på alla steg i löneprocessen
 • Underlätta avstämning av skattekontot med mer korrekt bokföring
 • Betala direkt till Skatteverket med Bokio Företagskonto
 • Koppla ditt skattekonto och få färdiga bokföringsförslag
 • Bokförda transaktioner från skattekontot matchas mot rätt period i löneflödet

Läs mer om nya löneflödet här!

Företag

Räkna ut din utdelning med vår nya kalkylator

3:12 reglerna, lönebaserat utrymme och gränsbelopp… Utdelning är krångligare än det borde – nu kan du använda vår kalkylator för att enkelt räkna ut och planera din utdelning!

Skriv in dina siffror i kalkylatorn så räknar vi ut:

 • Utdelningsutrymme
 • Vilken metod som är mest fördelaktig
 • Hur mycket du får ut efter skatt

Med två löneutbetalningar kvar av 2023 kan du planera din lön för att maximera ditt utdelningsutrymme för nästa år.

Företag

Nu kan du få förslag på hur du ska bokföra, helt automatiskt!

Att använda dina banktransaktioner som grund när du bokför har många fördelar. En är att vi nu kan ge dig automatiska förslag på vilken bokföringsmall som passar för en specifik transaktion.

 • Du slipper själva skriva in och söka efter en mall varje gång du ska bokföra
 • Mindre osäkerhet med guidning till val av mall
 • Mindre manuellt arbete och färre klick

I dagsläget är det för inköpsställen som är de mest förekommande som vi kan ge förslag för, men vi bygger löpande på med fler förslag! Läs mer om automatiska bokföringsförslag här.

Företag

Tips! Skicka dina fakturor till flera mottagare

Har du flera kontaktpersoner till din kund? Nu kan du skicka fakturor till upp till fyra e-postadresser samtidigt! Under leveransmetod väljer du "E-post till kund", lägger till de adresser du vill skicka till och därefter är fakturan redo att skickas! Skickar du fakturan som länk kan du dessutom följa upp status för respektive mottagare och se när fakturan har öppnats. Läs mer om hur du skickar till flera mottagare här!

Företag

Fyra uppdateringar för effektivare processer och bokföring!

Har du anläggningstillgångar i din verksamhet? Hanterar du löner? Har du flera kontaktpersoner för dina kunder? Då ska du läsa mer om våra senaste uppdateringar som både snabbar upp och gör skattebetalningar enklare, ger bättre förutsättningar till korrekt bokföring av avskrivningar samt gör det möjligt att skicka fakturor till flera mottagare samtidigt. Läs om senaste uppdateringarna här!

Företag

Slå ihop bank och bokföring med Bokio Företagskonto!

Nu kan du göra det ovanligt enkelt för dig! Samla all företagsadmin på ett ställe med integrerat bankkonto, bankgiro och företagskort direkt i Bokio. Med Bokio Företagskonto slipper du extra månadsavgifter, transaktionskostnader och andra bankavgifter – det enda du behöver är Premium! Dessutom får du både 4% återbäring på insatt kapital och 1% cashback på kortköp med Premium Plus.

 • Färre steg och mindre manuellt arbete
 • Automatisk avprickning av fakturor
 • Enkel process för att komma igång
 • Full insyn i både din ekonomi och bokföring

Gå till sidan Bank och skattekonto för att aktivera, eller läs mer om Bokio Företagskonto här.

Företag

Nyhet! Koppla ditt skattekonto till Bokio och automatisera bokföringen

Driver du aktiebolag? Då kan du komma igång och synka ditt skattekonto. Koppla direkt från Bokio och hämta transaktionerna smidigt med ett knapptryck och BankID.

 • Slipp hoppa mellan Bokio och Skatteverket
 • Få automatiska förslag på hur transaktionerna ska bokföras
 • Enklare att hålla bokföring av skattekonto up-to-date

Läs mer om hur du kopplar här eller kom igång direkt och aktivera synken på sidan Bank och skattekonton.

Företag

Projektredovisning, kostnadsställen, dimensioner – vi kallar det Taggar!

Visste du att det går att tilldela egna taggar i din bokföring baserat på t.ex. olika projekt, enheter, funktioner och liknande? Detta gör att du smidigare kan organisera, spåra och följa upp både kostnader och intäkter! Med hjälp av taggrapport och resultatanalys kan du sedan lära dig massvis om hur det går för din verksamhet. Tips! För att effektivisera taggningen kan du också använda vår funktion multitaggning.

Efter senaste uppdateringen kan du nu också tagga ännu mer specifikt genom att skriva antal procent med decimaler. Gå till Inställningar och Tagginställningar för att komma igång!

Företag

Nu lanserar vi integration till e-handel!

Driver du e-handel? Eller funderar du på att starta webbshop? Nu kan du koppla direkt till e-handelsplattformen WooCommerce och få all försäljning synkad automatiskt till din bokföring.

 • Integrationen kräver ingen experthjälp eller dyra tredjepartslösningar
 • Dagsförsäljningen samlas till en fakturajournal och du får färdiga bokföringsförslag, bokför med ett klick!
 • Utbetalningar från dina betallösningar (såsom Klarna, Stripe eller Swish) bokför du enkelt med färdiga mallar så att både avgifter och moms blir rätt
 • Just nu i beta och tillgänglig även för Bokio Free och testbolag

Gå till Försäljning och E-handel för att komma gång!

Läs mer om vår nya e-handelsintegration här

Företag

Andra uppdateringar i april

 • Driver du e-handel? Nu kan du komma igång med vår integration till WooCommerce som finns tillgänglig i beta! Börja med att aktivera den under Inställningar → Beta-funktioner och koppla sedan till WooCommerce under Försäljning och E-handel i menyn.
 • Vi har byggt stöd för kalkylering i den manuella bokföringen! När du fyller i fälten för debet och kredit kan du göra enklare kalkyleringar såsom 200*0.06 eller 20-8. Bokio gör beräkningen åt dig i bakgrunden och du slipper använda en miniräknare vid sidan av.
Företag

Uppgraderad fakturering och nya möjligheter med bankregler

 • Nu kan du äntligen spara textrader på fakturor! Effektivisera din fakturering genom att skapa återkommande textrader, precis som du kan göra för artiklar.
 • Fler sätt att automatisera din bokföring – nu kan du med Premium skapa bankregler med ännu mer specifika villkor som fångar upp dina transaktioner ännu bättre.
 • Kontantfakturor bokförs nu korrekt även för dig som bokför enligt fakturametoden, dvs. endast en gång då betalning av försäljningen sker.
 • Bokio Byrå, vår lösning för redovisningskonsulter, är i en snabb utvecklingsfas och har under senaste månaderna fått flera nya funktioner som underlättar samarbetet mellan redovisningskonsulter och företagare i Bokio.
Företag

Gör det enkelt att spåra dina kostnader och intäkter med Taggar

Vill du se vilken del av din verksamhet som är mest lönsam, få bättre översikt och kontroll på ditt företag? Då kan du använda vår nya premiumfunktion Taggar!

 • Gör egna taggrupper för t.ex. olika kostnadsställen, projekt, enheter och skapa valfritt antal taggar i respektive grupp
 • Lägg till taggar i din bokföring och välj även hur det ska fördelas på verifikatet
 • Ta fram resultatrapporter som hjälper dig att analysera din verksamhet

Gå till Inställningar och Tagginställningar för att komma igång!

Företag

Uppdateringar i september

 • Vi har gjort det enklare att koppla kvitton till dina banktransaktioner när du har flera som ska bokföras med samma mall. Du får en bra översikt och håller enkelt koll på att rätt underlag hamnar på rätt transaktion. Läs mer här!
 • Få bättre koll på dina återkommande fakturor! Nu sammanställer vi de återkommande fakturor som genererats per dag i en notis vilket gör det enklare att få en bra överblick. Under Inställningar och Hantera notiser kan du också välja att få notiserna via e-post.
Företag

Uppdateringar i Augusti

 • Tre nya bokföringsmallar är tillagda för bokföring av Förseningsavgift till Skatteverket, Intäktsränta på skattekonto samt Kostnadsränta på skattekonto.
 • Den manuella bankimporten har nu stöd för det nya kontoutdragsformatet i SEB
 • För att du enkelt och snabbt ska hitta bland dina Inställningar har vi lagt till en sökfunktion. Skriv in det du letar efter i fältet uppe till höger och klicka dig vidare till rätt sida.
Företag

Ny lösning för deklaration och årsredovisning

Nu stänger vi ner Digital årsredovisning. Du som driver aktiebolag kan istället göra din årsredovisning och deklaration via vår smidiga integrering till Årsredovisning Online!

Du ansluter till tjänsten direkt från bokslutet i Bokio. Bokföringen förs över automatiskt så att du enkelt kan skapa din årsredovisning och deklaration i Årsredovisning Online. Där har du även har tillgång till support om du behöver hjälp. Läs mer om Årsredovisning Online!

Företag

Andra uppdateringar i maj

 • Har du delat upp en importerad banktransaktion av misstag? Nu kan du återställa delade transaktioner.
 • Skapa bankregler ännu smidigare! Klicka på Skapa bankregel direkt på en transaktion så fylls all info i automatiskt.
 • Kom igång och testa Återkommande fakturor! Finns just nu i beta, tillgänglig för alla fram till 31 juli, därefter ingår den i planen Business.
 • Förbättrad navigering mellan verifikat, utlägg och utbetalningar i utläggshantering.
 • Möjlighet att bifoga filer när du kontaktar support vid inloggat läge.
Företag

Ta emot e-fakturor

Låt dina leverantörer skicka e-fakturor till dig! Nu kan alla med planen Balans eller Business ta emot e-fakturor direkt i Bokio. När e-fakturan registreras får du en notifikation och leverantörsfakturan skapas upp automatiskt. Du hanterar sedan bokföringen snabbt och enkelt utan att behöva mata in några siffror manuellt. Så aktiverar du e-faktura!

Företag

Bankregler

Från och med idag kan du snabba upp bokföringen av banktransaktioner ännu mer än tidigare. Alla företag med prisplanen Business kan nu skapa så kallade bankregler som gör att rätt bokföringsmall automatiskt väljs vid bokföring av banktransaktioner. Så fungerar bankregler.

Buggfixar

 • Om man tidigare påbörjat en beställning av ett Bokio Mastercard och sedan ändrat namn på sig som privatperson eller ändrat företagsnamn så gick det inte att slutföra beställningen. Det fungerar nu att beställa kortet med de nya uppgifterna.
Företag

Delbara egna bokföringsmallar

Nu kan du dela med dig av dina egna bokföringsmallar till andra Bokio-användare. Alltså bokföringsmallar du skapat själv som hjälper dig att bokföra snabbare och säkrare. Se hur du skapar dina bokföringsmallar.

Företag

Ta emot e-fakturor med Bokio Företagskonto

Nu kan du ta emot e-fakturor från dina leverantörer direkt till Bokio. Detta förenklar både bokföringen samt att du om du har Bokio Företagskonto, kan betala leverantörsfakturan med ett klick. Att ta emot e-faktoror finns än så länge bara för företag med Bokio Företagskonto.

Företag

Bankkonto-balanser

Se dina bankkonto-balanser tillsammans med dina bokförda balanserna på sidan Översikt.

Cookies

Vi använder första- och tredjepartscookies och annan liknande spårningsteknik för att analysera data, utveckla och förbättra vår webbplats, anpassa funktionalitet och innehåll för dig samt för personaliserad annonsering på egna och samarbetspartners plattformar. Cookies som inte är strikt nödvändiga eller för funktion och analys placeras endast om du samtycker till det. Du kan när som ändra ditt samtycke under personliga inställningar i inloggat läge. För mer information om de cookies vi använder och hur vi behandlar eventuella personuppgifter, se vår Cookiepolicy respektive vår Integritetspolicy.