Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Nytt momsflöde

Noll stress med momsen – nya momsflödet samlar hela processen på ett ställe så att du får full kontroll

Att redovisa moms blir nu oförskämt smidigt tack vare automatiserad bokföring av händelserna på skattekontot och direktbetalning med Bokio Företagskonto. Dessutom får du både bättre koll och undviker misstag genom att alla steg i processen är samlade på en och samma sida.

Vi vet att det där med moms kan vara lite knepigt, därför har vi nu tagit ett omtag på momsredovisningen i Bokio för att du ska kunna slappna av och verkligen känna dig trygg med att det blir rätt.

I det nya momsflödet får du en bättre översikt och kan enklare följa alla steg i processen, inkl. Bokföringen på ditt skattekonto. Vi har också sett till att det nya momsflödet fungerar likadant som det nya löneflödet så att du som användare ska känna dig som hemma i alla våra flöden.

Med nya momsflödet blir det enklare att:

 • Redovisa moms tryggt och enkelt

  Undvik misstag genom att samla hela processen i ett och samma flöde.

 • Hålla koll på vilka pengar du kan spendera

  Kontrollera regelbundet under perioden hur mycket moms du ska betala (eller få tillbaka) baserat på det du bokfört hittills.

 • Deklarera i tid

  Se när just du behöver lämna in momsdeklarationen och få ut momsfilen med ett enkelt knapptryck.

 • Betala momsen smidigt

  Schemalägg och signera betalningen direkt från flödet med Bokio Företagskonto.

 • Få koll på ditt skattekonto

  Använd vår integration till Skatteverket (för aktiebolag) och får händelserna på ditt skattekonto direkt till Bokio.

 • Bokföra rätt på skattekontot

  Bokför skatterna med ett klick direkt i flödet (även för dig med enskild firma!) eller få färdiga bokföringsförslag på dina transaktioner från skattekontot. Händelsen matchas mot rätt period i momsflödet som klarmarkeras automatiskt.

Momsredovisning i fem steg

Missa inget steg

I det nya momsflödet har du en bra översikt på vad som behöver göras och arbetar dig igenom fem steg:

 1. Avstämning
 2. Granska rapport och stäng perioden
 3. Deklarera moms till Skatteverket
 4. Betala moms eller hantera momsåterbäring
 5. Bokför moms på skattekontot

Precis som tidigare så genereras din momsrapport automatiskt utifrån det du bokför. Momsfilen automatiskt som du sedan smidigt laddar upp till Skatteverket. Därefter kan du gå tillbaka till Bokio för att markera den som deklarerad!

Tidigare behövde både betalning och bokföring av momsskuld eller momsåterbäring hanteras separat från flödet, men inte längre! Med Bokio Företagskonto kan du betala direkt från sidan och bokföringen sker automatiskt så fort pengarna dragits. Om du vill kan du signera den direkt från menyn uppe till höger.

Om du inte har Bokio Företagskonto så ser du istället tydligt hur mycket du ska betala och till vilket kontonummer. Därefter får du betala in till skattekontot från din bank och sedan kan du bokföra transaktionen med mallen "Insättning till skattekontot".

Signera betalning till skattekonto

Till och med skattekontot blir okomplicerat

Med integrationen till Skatteverket (för aktiebolag) blir bokföringen på ditt skattekonto lätt som en plätt. Transaktionerna hämtas smidigt med ett knapptryck och BankID. På sidan Transaktioner att bokföra registrerar du momsskulden eller momsåterbäringen enkelt med hjälp av färdiga förslag. När transaktionen är bokförd kopplas det automatiskt till rätt period i momsflödet som klarmarkeras automatiskt.Läs om hur du kopplar ditt skattekonto här.

Även för enskilda firmor och andra företagsformer blir bokföringen på skattekontot betydligt enklare då detta går att göra med ett knapptryck i sista steget i momsflödet!

Kom igång med nya momsflödet

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser