Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Upptäck nya löneflödet i Bokio – nu med koppling till ditt skattekonto!

Upptäck nya löneflödet i Bokio – nu med koppling till ditt skattekonto!

Dina anställda måste få betalt i tid, skatt och sociala avgifter ska registreras till Skatteverket och så ska ju även bokföringen bli rätt. Det kan vara stressigt och krångligt med lönehantering. Inte längre! Nu har vi gjort ett omtag för att göra det smidigare, mer automatiserat och enklare för att du ska kunna sköta dina löner problemfritt!

Alla steg, samlat i ett flöde

Det är som sagt en hel del att hålla koll på när det kommer till lön. Därför är lönehanteringen i Bokio både enkel, automatiserad och inte minst integrerad till din bokföring. I det nya, uppdaterade löneflödet ser vi också till att du får en ännu bättre översikt och enklare kan följa alla steg i processen.

Löner i fyra steg

Nu kan allt, ja till och med betalning till ditt skattekonto, ske direkt ifrån en och samma sida. Den enda gången du egentligen behöver lämna Bokio är för att ladda upp AGI-filen hos Skatteverket (men vi har en direktlänk dit såklart!).

Förbättringarna du inte får missa!

  • Bättre översikt på alla steg i löneprocessen gör det både lättare att administrera, men också att undvika misstag
  • Underlätta avstämning av skattekontot med mer korrekt bokföring
  • Betala direkt till Skatteverket från löneflödet med Bokio Företagskonto
  • Koppla ditt skattekonto till Bokio och få färdiga bokföringsförslag som du registrerar enkelt med ett klick
  • Bokförda transaktioner från skattekontot matchas mot rätt period i löneflödet och klarmarkeras automatiskt

Betala löner och bokför automatiskt

I det nya löneflödet har du en bra översikt på vad som behöver göras och arbetar dig igenom fyra steg:

  1. Lönekörning
  2. Deklarera AGI till Skatteverket
  3. Betala till Skatteverket
  4. Bokför skatter och avgifter

Själva lönekörningen är där du skapar, skickar, betalar och till slut bokför lönerna till dina anställda. Har du gjort löner innan i Bokio så känner du igen dig! Det smidigaste sättet att hantera dina löner är om du betalar med Bokio Företagskonto.

Betala dina löner med Bokio Företagskonto

När lönespecarna är skickade lägger du enkelt till betalningen från samma sida. När betalningen sedan är signerad och pengarna dragits kommer lönerna att bokföras helt automatiskt.

Läs mer om hur lönekörningen fungerar här!

AGI-filen skapas åt dig, redo att skickas till Skatteverket

Så fort lönerna är klarmarkerade genereras din arbetsgivardeklaration automatiskt, med ett enkelt knapptryck hämtar du ner AGI-filen som du sedan smidigt laddar upp till Skatteverket. Därefter kan du gå tillbaka till Bokio för att markera den som deklarerad!

Betala till Skatteverket, utan att lämna sidan

För att underlätta avstämning av din bokföring har vi separerat bokföringen av inbetalning till skattekontot (dvs. när du för över pengar till ditt skattekonto) och dragningen från skattekontot (när Skatteverket drar arbetsgivaravgifter och löneskatt från ditt skattekonto). Detta gör att bokföringen blir mer korrekt men det blir också enklare för dig att hantera in- och utbetalningarna.

Det smidigaste sättet att hantera inbetalning och bokföring gör du genom att använda ditt Bokio Företagskonto. Då görs inbetalningen direkt från löneflödet och bokföringen sker automatiskt så fort pengarna dragits. Om du vill kan du signera den direkt från menyn uppe till höger utan att ens behöva lämna sidan!

Signera betalning till skattekontot

Synka med transaktionerna på ditt skattekonto

Har du aktiebolag? Då kan du synka transaktionerna på ditt skattekonto med löneflödet. Koppla direkt till Bokio och hämta transaktionerna smidigt med ett knapptryck och BankID. Transaktionerna landar på sidan Transaktioner att bokföra, där du registrerar dem enkelt med hjälp av färdiga förslag.

Ett klick och det är klart! När du bokför löneskatten och de sociala avgifterna kopplas det automatiskt till rätt period i löneflödet och det sista steget (Bokför skatterna) klarmarkeras automatiskt. Läs om hur du kopplar ditt skattekonto här.

Bokför arbetsgivaravgifter från Transaktioner att bokföra

Kom igång med lönehantering i Bokio!

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser