Bokföra manuellt i Bokio

Börja med att ladda upp ett underlag eller välj att bokföra utan underlag.

I nästa steg kommer du få välja vilken typ av underlag eller verifikat det är du ska bokföra. Eftersom vi nu ska bokföra manuellt (dvs själva skriva in kontonummer och summa i debet och kredit) så spelar det egentligen ingen roll vad du väljer här.

Nu når vi den moderna bokföringen med Bokios bokföringsmallar. Dessa kan man antingen söka på under "Smart" eller se i olika kategorier under "Kategorier". Klicka på "Manuell" för att komma till den manuella bokföringen.

I den manuella bokföringen kan du söka på både kontonummer och kontonamn. Observera! Tänk på att du inte kan välja ett konto som inte finns med i vår kontoplan. Söker du på ett konto som inte dyker upp i listan så kommer kommer du alltså inte kunna använda detta i bokföringen i Bokio.

Du ska även fylla i titel och datum för verifikatet.

Fyll i samtliga konton och se till att det balanserar mellan debet och kredit, annars kommer det inte gå att bokföra. Vill du lägga till ytterligare bokföringskonton så klickar du på "Ny rad".

När du är klar, klicka på "Bokför". Du får då en förhandsgranskning av verifikatet. För att bokföra, klicka på OK.

Sökord: Manuell bokföring