Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Nytt i Bokio: Ta bättre beslut och öka lönsamheten i din verksamhet med hjälp av Taggar!

Nytt i Bokio: Ta bättre beslut och öka lönsamheten i din verksamhet med hjälp av Taggar!

Har du svårt att veta vilken del av din verksamhet som är mest lönsam? Eller känner du dig osäker på vad dina kostnader fördelas på? Önskar du bättre översikt och kontroll på ditt företag? Då kan du använda vår nya funktion Taggar!

Organisera dina affärshändelser lättare

Med hjälp av Taggar blir det smidigare att organisera, spåra och följa upp företagets kostnader och intäkter i Bokio. Du kan tilldela egna taggar på affärshändelser i din bokföring baserat på exempelvis olika projekt, enheter, funktioner eller liknande. Detta kallas ofta för projektredovisning, kostnadsställen eller dimensioner i bokföringssammanhang.

Få insikter i rapporterna

Själva taggningen i sig kommer kanske inte ge dig några specifika insikter, utan det är framförallt i rapporterna som du kan skörda frukten av att ha organiserat dina affärshändelser med hjälp av taggar. Vi har tagit fram två nya rapporter som kan hjälpa dig att få insikter i din verksamhet:

Du hittar även och har möjlighet att sortera dina taggade affärshändelser under sidan Bokfört samt i den vanliga Resultatrapporten.

Taggrapport

För dig som jobbar med parallella projekt i ditt företag kan taggar vara ett utmärkt sätt att se vilka projekt som är mest respektive minst lönsamma. Du får alltså möjlighet att kunna bryta ner ditt resultat till mindre beståndsdelar. Hur små eller stora beståndsdelar du vill arbeta med är helt upp till dig.

Använd taggar på ett sätt som gynnar just ditt företag!

Olika företag har olika behov - därför har vi byggt taggar så flexibelt som möjligt, så att du som användare kan få det att fungera på ett sätt som funkar för just ditt företag.

Skapa hur många grupper och taggar du vill

Till skillnad från många andra bokföringssystem kan du i Bokio lägga till hur många olika taggrupper du vill. Det finns heller inga begränsningar som hindrar dig från att lägga till flera olika taggar - från olika taggrupper - på samma affärshändelse. Du kan även välja att bara tagga en del av en affärshändelse, exempelvis om en kostnad ska delas mellan tre projekt kan du tagga verifikatet med 33 procent.

Kom igång och skapa taggar

 

Så kommer du igång med taggar

Du som är en Premiumanvändare kan börja använda taggar redan idag! Vi rekommenderar att du börjar sätta upp en eller två taggrupper (eller väljer en av de två förskapta) och lägger in de taggar som du planerar att använda i respektive grupp. En taggrupp möjliggör jämförelse mellan taggar som läggs till i gruppen. Exempel på vanliga grupperingar är projekt, produkter, avdelningar eller kunder.

Skapa taggrupper och taggar

För varje nytt verifkat som du skapar kommer du nu kunna lägga till någon eller några av dina skapade taggar. Du kan även lägga till taggar på gamla verifikat genom att klicka på verifikatet och därefter välja Lägg till tagg(ar). Kom ihåg att taggar inte påverkar bokföringen på något sätt - bara hur den presenteras för dig!

Taggar på ett verifikat

Under Rapporter kan du nu se dina taggade affärshändelser i den nya Taggrapporten och Resultatanalysen. Här kan du också se om dina nya taggar ger dig de insikterna som du är ute efter. Om inte så kan du helt enkelt skapa upp fler taggrupper och taggar till du är nöjd.

Läs mer om hur du skapar taggar

Spara tid genom att använda Multitaggning

Ju fler affärshändelser som är taggade, desto större insikter kan du få ut från rapporterna. Med hjälp av vår funktion Multitaggning slipper du lägga ner kostsam tid på att tagga upp dina affärshändelser.

Genom Multitaggning kan du markera ett obegränsat antal affärshändelser på en och samma gång. När alla affärshändelser är markerade lägger du med några få knapptryck till en tagg på alla markerade verifikat. Använd sökfunktionen för att hitta de verifikat du letar efter, du kan antingen söka på titeln på verifikatet eller datumet som det blev tillagt.

Läs mer om Multitaggning

 

Kom igång och skapa taggar

 

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser