Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Senaste uppdateringarna: Smidigare att betala skatt och ett förbättrat stöd för dina tillgångar!

Senaste uppdateringarna: Smidigare att betala skatt och ett förbättrat stöd för dina tillgångar!

Den senaste tiden har vi gjort ett antal större, men också mindre, lanseringar som tillåter både effektivare processer och mer korrekt bokföring. Har du maskiner, inventarier, datorer eller andra anläggningstillgångar i din verksamhet? Hanterar du löner? Har du flera kontaktpersoner hos dina kunder? Då ska du läsa mer nedan!

Betala till Skatteverket direkt från löneflödet

Lönehantering är en process som ibland kan ta lite tid då det ofta är många olika delar att hålla reda på. Nu har vi inte bara uppdaterat funktionen för lönehantering utan också gjort det möjligt för dig som har Bokio Företagskonto att lägga till betalningen till skattekontot direkt från löneflödet!

Du slipper nu lämna flödet för att fylla i den summa som ska överföras till skattekontot gällande arbetsgivaravgifter och löneskatter. Med ett knapptryck har du allt ifyllt och klart!

Lägg till betalning till skattekontot direkt i löneflödet

Klicka bara på Lägg till betalning för att sätta upp betalningen från ditt företagskonto i Bokio till skattekontot hos Skatteverket. I den första versionen behöver betalningen sedan signeras direkt från genvägen till Betalningar att signera uppe i högermenyn (så att du slipper lämna sidan) eller från sidan Betalningar.

I det uppdaterade löneflödet separeras bokföringen av inbetalning till skattekontot (dvs. när du för över pengar till ditt skattekonto) och dragningen från skattekontot (när Skatteverket drar arbetsgivaravgifter och löneskatt från ditt skattekonto). Detta gör att bokföringen blir mer korrekt!

Tips!

Koppla till ditt skattekonto och automatisera bokföringen av både löneskatt och andra händelser. Kopplingen sker direkt i Bokio och du hämtar smidigt dina transaktioner med ett knapptryck och BankID. Dessutom får du automatiska förslag på hur de sedan ska bokföras. Funktionen funkar just nu för aktiebolag.

Läs mer om koppling till skattekonto

Skicka faktura till flera mottagare

Har du flera kontaktpersoner till din kund? Nu kan du skicka fakturor till upp till fyra e-postadresser samtidigt! Under leveransmetod väljer du E-post till kund, lägger till de adresser du vill skicka till och därefter är fakturan redo att skickas!

Skicka till flera e-postadresser

Skickar du fakturan med länk till PDF kan du följa upp status för respektive mottagare, såsom om mailet eller fakturan har öppnats. Tänk på att ingen mottagare inte kan se att fakturan även har skickats till andra mottagare.

Läs mer om att skicka faktura till flera mottagare här

Bättre stöd för hela livscykeln av dina tillgångar

Med hjälp av Bokios anläggningsregister och bokföringsmallar får du full koll på dina tillgångar! En tillgång bokförs och registreras genom att använda mallen Inköp anläggningstillgång 25%. På sidan Tillgångar hittar du alla registrerade tillgångar och det är också här du hanterar avskrivningar. Nu har vi gjort ett par uppdateringar som ger bättre och mer omfattande stöd för hela tillgångens livscykel!

Beräkning av avskrivning

Vår funktion stödjer idag endast linjär avskrivning och tidigare har det även bara varit möjligt att göra ett helt års avskrivning, oavsett när under året som tillgången införskaffats. Detta är inte helt enligt praxis, därför har vi nu förbättrat funktionen så att avskrivningen för det första året faktiskt beräknas utifrån när tillgången införskaffats. Har tillgången exempelvis funnits i bolaget under 6 månader under det första året så kommer avskrivningen för det första året beräknas på ett halvt års avskrivning.

Registrera avskrivning

Arkivering av tillgångar

Om du inte längre äger tillgången (t.ex. om den är såld, kasserad eller har gått sönder) ska du ta bort den från ditt anläggningsregister. Händelsen behöver då bokföras manuellt. Läs mer om hur du bokför det här.

Slå ihop uppladdade filer

Har du råkat ladda upp två underlag som hör till samma affärshändelse? Då kan du slå samman dem. Markera underlagen du vill slå ihop, klicka på Åtgärder och välj Slå ihop kvitton.

Slå ihop uppladdade filer

Läs mer om sidan Uppladdat och hur du hanterar uppladdat underlag

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser