Kan Bokio göra bokslut, deklaration och årsredovisning?

I Bokio har du möjlighet att göra ditt bokslut. Beroende på företagstyp ska man sedan redovisa sitt bokslut på olika sätt i form av deklaration och årsredovisning. Du har möjlighet att själv bland våra bokslutspaket och tillsammans med samarbetspartners kan du skapa din årsredoivsning (gäller AB).

Bokslut

Ett bokslut innebär att man avslutar och sammanfattar den löpande bokföringen. Bokslutstransaktioner som exempelvis årets resultat ska bokföras vilket sedan redovisas till Skatteverket i form av en deklaration.

I bokslutsfunktionen går du igenom steg för steg för att stänga och avsluta räkenskapsåret. En del kunskap om redovisning kan vara bra att ha med sig men i varje steg finns anvisningar på vad som ska göras. Läs noga igenom dessa så du inte missar något.

Läs våra steg-för-steg guider hur du gör bokslut:

Har du ett handelsbolag, kommanditbolag eller ekonomisk förening kan du följa guiden för aktiebolag. Dock finns bara ett bokslutspaket (manuellt bokslut) för dessa bolagstyper.

Årsredovisning och deklaration

Enskild firma

När det är dags att göra deklaration och lämna in sin NE-bilaga kan man från Bokio enkelt föra över sin deklaration till Skatteverket. Bokio guidar er vilka fält som ska fyllas i med värden från er balans- och resultatrapport. NE-bilagan hittar man i sista steget i när man gör Bokslut.

Aktiebolag

Förutom en deklaration till Skatteverket så ska aktiebolag även skapa en årsredovisning som ska skickas in till Bolagsverket. Väljer man att göra bokslutet själv i Bokio så kan man få ut detta genom vår samarbetspartner Årsredovisning-online. Då får man även deklarationen på köpet helt automatiskt.

När du påbörjar ditt bokslut och når Steg 2 kan du nu välja att direkt koppla din bokföring till Årsredovisning Online. Du behöver själv inte exportera några filer från Bokio. För priset 1380 kr (gäller för 1 årsredovisning, se övriga prismodeller här) får du ut årsredovisning, inkomstdeklaration 2 i pappersformat eller SRU-filer, skatteberäkning samt bolagsstämmoprotokoll.

Handelsbolag, kommanditbolag, ekonomisk förening & ideell förening

I dagsläget har vi tyvärr ingen automatisk funktion för handelsbolag, kommanditbolag, ekonomiska förening eller ideell förening att få ut deklaration och årsredovisning. Vi har heller ingen möjlighet att erbjuda bokslutshjälp. Du kan fortfarande göra bokslutet manuellt och bokföra bokslutsverifikat samt årets resultat men däremot finns det ingen deklaration att få ut automatiskt.

Experthjälp

Vill du slippa bekymra dig för bokslut så finns det även möjlighet att köpa hjälp från våra experter direkt från systemet. Välj vår bokslutshjälp i steg 2 och fyll i formuläret. Den här tjänsten erbjuds idag enbart för enskilda firmor och aktiebolag.

Genom att beställa ditt bokslut tidigt har vi längre tid på oss att klargöra det och kan därmed erbjuda dig ett mer förmånligt pris. Observera att priserna bygger på att ditt räkenskapsår följer kalenderåret.

Efter att du har beställt ditt bokslut så kommer vi påbörja det så snart vi kan. Vi gör dem efter beställningsordning och kommer se till att det blir klart i tid. Vi kan idag inte säga en exakt leveranstid men ser du till att beställa i tid så kommer det vara klart före deklarationsdatum. Skulle du vilja går det bra att beställa express (leverans inom 2 arbetsdagar förutsatt att vi har fått all information av er) är tillägget 10 000 kr.

Aktuella priser

Klicka här för att se våra aktuella priser.

Tyvärr upprättar vi ej bokslut för Handelsbolag, Kommanditbolag, Ekonomiska och Ideella föreningar.

För express (leverans inom 2 arbetsdagar förutsatt att vi har fått all information av er) är tillägget 10 000 kr. Bokslutet inkluderar årsredovisning, deklaration och årsstämmoprotokoll.

I steg 2 i bokslutet får du välja bokslutspaket. Så här ser det ut om du har Aktiebolag och väljer "Bokio bokslut".

Önskar du få ännu mer hjälp med din bokföring går det bra att teckna Bokio Partner. Vi kan då ta hand om hela processen så att du kan fokusera på ditt bolag fullt ut. Fyll i dina uppgifter här så återkommer vi till dig med kostnadsförslag!

Läs mer