Bjud in din redovisningskonsult till Bokio

Tar du hjälp av en redovisningskonsult med din bokföring eller för rådgivning? Då kan du enkelt bjuda in hen som användare i ditt företag i Bokio!

För redovisningskonsulter är det allra enklaste att skapa sitt konto genom vår tjänst Bokio Byrå. Där får hen en bra överblick på både ditt och sina andra kunders företag i Bokio. När du bjuder in din konsult som användare kan du se om dennes byrå redan finns i Bokio eller ej. Om inte så får du en länk att skicka din konsult så att denne kan skapa sitt konto i Bokio.

Har du ännu inte skapat ditt konto i Bokio? Då kan din redovisningskonsult istället börja med att skapa sitt konto i Bokio Byrå och sedan starta ditt företag åt dig och bjuda in dig som användare i Bokio.

Så här bjuder du in din redovisningskonsult som användare i ditt företag om du redan kommit igång med Bokio:

Gå in på Inställningar → Användare.

inställningar_användare

Klicka sedan på att lägga till användare eller Bjud in din redovisningskonsult.

Bjud in din redovisningskonsult till Bokio och Bokio Byrå

För att bjuda in din redovisningskonsult som användare i ditt företag fyller du i dennes e-post. Skulle konsulten redan skapat sitt konto i Bokios byråmiljö så kommer du få upp byrån direkt för att koppla till ditt företag. Om konsulten inte redan har ett befintligt Bokio konto kommer de fortsatt få en inbjudan via e-post och i samband få möjlighet att skapa upp konto och byrå.

Bjud in redovisningskonsult som har byrå i Bokio

Vilken hjälp du önskar få av redovisningskonsulten bestämmer vilka rättigheter du bör ge redovisningskonsulten. Tänk på att om du begränsar din konsults behörighet kan det eventuellt hindra hen från att kunna utföra sitt jobb. Det är alltid du som är ägare av företaget oavsett vad för behörighet du ger din konsult. Läs mer om användarrättigheter i Bokio här.

Välj rättigheter för konsult

På samma sida, dvs Användare, kommer du nu se din förfrågan till byrån. Fram tills dess att din redovisningskonsult gått med i ditt företag så ligger den som "Avvaktande förfrågning".

Avvaktande förfrågning till redovisningsbyrå

Din redovisningskonsult får ett mejl av dig och en uppmaning att gå med i företaget.

Inbjudan att gå med i företag

När din konsult blivit användare i ditt företag kan du se att byrån är kopplad samt om det är någon mer redovisningskonsult få byrån som ansluter sig till ditt företag. Du kan ändra respektive konsults rättigheter och när som helst kan du också ta bort byrån från ditt företag. Genom att klicka på Ta bort byrå så tas samtliga konsulter från byrån bort som användare i ditt företag och byrån är inte längre kopplad till dig.

Ta bort byrå som användare