Bokio medlemskap

Hur kan Bokio vara gratis?

Bokio är gratis för dig som användare och kommer förbli så.

Bokio fungerar även som en marknadsplats där vi tar fram tilläggstjänster som ytterligare kan hjälpa dig att förenkla livet som småföretagare. Till exempel kan vi hjälpa dig hitta de bästa lösningarna för försäkringar och pensionsavtal etc för dig och dina anställda. Vi kan också tillsammans med våra partner hjälpa dig med fakturaförsäljning för att förbättra likviditet eller att skicka lönespecifikationer och fakturor via posten, inkl. utskrift, kuvert och porto.

Vad kostar Bokio bokföring?

Bokio bokföring kostar i sitt grundutförande inget att använda. Du betalar först när du vill ha bokföringssupport med garanterad svarstid eller andra premiumtjänster. Om du gör allt själv tycker vi dock inte att du som användare ska behöva lägga pengar på något så tråkigt som bokföring.

Finns det några begränsningar?

Vi har inga begränsningar i antal företag [Skapa flera företag], antal verifikat, anställda, användare, fakturor, löner mm.

Våra tilläggstjänster

Har du en Enskild firma och väljer att göra bokslut själv så går detta alldeles utmärkt att göra i Bokio. De kostar dig ingenting och efter avslutat bokslut får du automatiskt fram en NE-bilaga som du kan använda som underlag när du fyller i hos Skatteverket. Läs mer här [Bokslut i Enskild firma: Steg för steg]

Skulle du behöva hjälp med bokslut så kan du direkt i systemet skicka en förfrågan till oss. Följande priser gäller:

• Enskild firma: 4 000 kr
  • Aktiebolag (K2): 6 000 kr
  • Aktiebolag (K3): 10 000 kr
  • Handelsbolag (INK4): 8 000 kr

Har du Aktiebolag kan du mote en kostnad av 1280 kr direkt få ut din årsredovisning och deklaration, detta genom Årsredovisning Online.

Läs mer här [Kan Bokio göra bokslut, deklaration och årsredovisning?]

Hjälp med bokföring

Vi erbjuder alltid support men handlar det om mer avancerad bokföringshjälp (som kräver att vi måste göra jobbet) och om du eller vi känner att du behöver mer hjälp av en redovisningskonsult så erbjuder vi tjänsten Bokio Partner. Annars försöker vi svara på alla frågor så snabbt som möjligt men om man vill ha garanterat svar inom 24h på arbetsdagar så går det bra att teckna Prio-support. Detta går enbart att teckna över ett års tid.

Flera användare som kan jobba i samma företag

Varje företag i Bokio kan ha flera användare. Man bjuder enkelt in nya användare till sitt företag under Inställningar → Användare. Klicka på "Lägg till användare".

Skriv e-postadressen till den du vill bjuda in som användare till bolaget.

Här väljer du vilka rättigheter som användaren ska ha. Detta går alltid att gå in och justera i efterhand.

Observera!

Rättigheten "View bookkeeping" behöver vara tillagd för att vissa andra rättigheter ska fungera. Lägger man till exempel till rättigheten "Bookkeep" (att kunna bokföra) så måste användaren också ha rättigheten "View bookkeepoing".

Hur lägger jag till eller ändrar registrerad e-postadress?

För att ändra registrerad e-postadress gör du på samma sätt som när man lägger till en ny användare. Under Inställningar → Användare lägger du till den nya e-postadressen. Justera sedan själv rättigheterna för profilen.

Vill du bara ha en e-postadress registrerad på ditt bolag så loggar du in med den nya adressen i Bokio för att sedan ta bort användaren med den gamla adressen under Inställningar → Användare.

Sökord: Ändra emailadress, e-post, epostadress, epost, mail

Hur avslutar jag mitt konto hos Bokio?

Vill du avsluta ditt konto hos oss är du välkommen att kontakta support@bokio.se så hjälper vi dig. Du får jättegärna berätta varför du väljer att lämna oss!

Sökord: Radera konto, ta bort konto

Villkor och Sekretess

Här hittar du information som gäller ditt användande av Bokio och GDPR.

Gällande avtal

Information och bilagor

Glömt lösenord

Har du glömt lösenord och inte kan logga in kan du enkelt återställa det genom att klicka på "Glömt lösenord" på inloggning-sidan.

Fyll i e-postadressen och klicka på "Skicka länken".

Skulle det vara några problem får du gärna höra av dig till support@bokio.se så hjälper vi dig.

Hur fungerar Bokio Support?

Bokio är gratis så länge du gör jobbet själv men stöter du på problem får du gärna höra av dig till oss. Idag erbjuder vi support direkt via Bokio eller med e-post till support@bokio.se.

Alla frågor försöker besvaras så snabbt som möjligt. Vi blir dock väldigt glada om du som användare har förståelse för att det ibland, vid större bokföringsfrågor, tar lite längre tid i och med att vår tjänst är gratis. För avancerad rådgivning hänvisas till Bokio Partner.

Med en liten avgift på 100 kr per månad får du direkt tillgång till Prioriterad Support med svar på frågor inom 24 timmar på arbetsdagar.

Radera bolag

Skapa flera bolag

I Bokio kan du skapa flera bolag. Detta gör du genom att klicka på företagsnamnet uppe till vänster och sedan "Skapa nytt företag". Läs mer här.

Radera bolag

I samma vy där du skapar och skiftar mellan dina bolag i Bokio kan du även ta bort företag. Klicka på papperskorg-ikonen bredvid företaget du vill ta bort.

Bekräfta därefter. Du kommer sedan få ett mail till din registrerade e-postadress om att bolaget blivit borttaget från din användare.

Detta gör att din användare kopplas bort från bolaget. Är användaren den sista på bolaget så kommer datan för bolaget bli markerad för radering och sedan tas bort helt inom en bokföringscykel.

Skulle du av misstag ta bort ett bolag så får du gärna kontakta oss så ser vi till att återställa det för dig.

Vill du radera din användare från Bokio får du gärna höra av dig till support@bokio.se så hjälper vi dig.

Kan Bokio hjälpa mig att kontrollera min bokföring?

Vill du ha hjälp med enskilda verifikat?

Bokio har stöd för att köpa hjälp för enskilda verifikat direkt i applikationen.

Vill du att ha hjälp med ekonomiarbetet?

Vi kan sköta allt ditt ekonomiarbete eller delar av det. Begär offert till vår partnerlösning.

Kan Bokio hjälpa mig med Revision?

Bokio har själv inga revisorer men vi har mycket goda kontakter i branschen och kan enkelt hjälpa dig att hitta en bra revisor i vårt partnernätverk. Vi jobbar bland annat med KPMG.

Kontakta oss gärna om du vill att vi ska hjälpa dig med detta.