Ta bort företag

För att ta bort ett företag i Bokio så klickar du dig in under Inställningar och scrollar längst ner. Här du kan du välja att Lämna företag eller Ta bort företag.

Lämna eller ta bort företag

Lämna företag

Är du inte ägare av företaget kommer du inte ha möjlighet att ta bort det. Däremot så kan du lämna företaget vilket innebär att din användare kopplas bort från företaget ifråga. Företaget kommer alltså finnas kvar för de andra användarna som är kopplade till företaget.

Vi rekommenderar alltid att man exporterar all data innan man lämnar eller tar bort ett företag. Är du däremot användare i ett företag där du inte har tillgång till datan (exempelvis om du är anställd och endast använder Bokio för att ladda upp utlägg) så kommer du inte ha någon möjlighet att exportera all data utan endast den som din användare har tillgång till.

I exemplet nedan är användaren dock ägare i företaget vilket innebär att det inte går att lämna det utan ägarskapet måste då flyttas till en annan användare alternativt att företaget istället tas bort.

Lämna företag

Är du användare i ett företag där någon annan är ägare kommer du däremot kunna lämna företaget. Välj anledning till varför du lämnar, bekräfta och klicka på Lämna företag.

Bekräfta för att lämna företag

Ta bort företag

Att ta bort ett företag helt och hållet kan du endast göra om du är ägaren av företaget samt att du är den enda användaren kvar på företaget. Under Inställningar → Användare ser du vem som är ägare samt vilka användare som är kopplade till företaget. Vill du ta bort ett företag där det finns fler användare än du så måste du först ta bort dessa som användare i företaget.

Ägare av företaget i Bokio

När du sett till att det bara är du själv kvar som användare i företaget så kommer du ha möjlighet att ta bort det.

OBS!
Glöm inte bort att exportera och ladda ner en backup av företagets data.

Exportera data från företag

Välj anledning till varför du vill ta bort det, bekräfta att du har exporterat data och att företaget kommer raderas och välj sedan Ta bort företag.

Ta bort företag

Datan kommer bli markerad för radering och kommer tas bort helt inom en bokföringscykel. Efter att du har lämnat företaget kommer du få en bekräftelse på mejl om att bolaget blivit borttaget från din användare.

Skulle du av misstag ta bort ett bolag så får du gärna kontakta oss så ser vi till att återställa det för dig.

Radera din användare

För att avsluta ditt Bokiokonto måste du först se till att ta bort eller lämna samtliga bolag som din användare är kopplad till. Se här hur du raderar din användare.

Skapa flera bolag

I Bokio kan du skapa flera bolag. Detta gör du genom att klicka på företagsnamnet uppe till vänster och sedan Skapa nytt företag.