Deklaration i enskild firma

Innan du deklarerar i enskild firma måste du se till att avsluta räkenskapsåret och göra bokslut. Läs vår steg-för-steg guide om hur du gör ditt bokslut.

Enskilda firmor ska redovisa sitt resultat i en NE-bilaga som ingår i den privata inkomstdeklarationen (INK1). Med hjälp av siffrorna från bokslutet fyller du i deklarationen hos Skatteverket. Bokio guidar er vilka fält som ska fyllas i med värden från balans- och resultatrapporten. NE-bilagan genereras automatiskt när du har avslutat ditt bokslut. Du hittar den i sista steget (steg 5).

Hjälp av redovisningskonsult

I steg 2 i bokslutet har du möjlighet att välja "Bokio bokslut" som är en tjänst där vi gör hela bokslutet åt dig. Du fyller i ett formulär som skickas till oss. Vi gör klart ditt bokslut, stänger räkenskapsåret och skickar NE-bilagan till din registrerade e-postadress.

Har du en extern redovisningskonsult som gör ditt bokslut så har du möjlighet att bjuda in denna till ditt bolag i Bokio. Då slipper du exportera bokföringen för att sedan importera bokslutsposterna när bokslutet är klart.

Läs mer