Deklaration i enskild firma

Innan du deklarerar i enskild firma måste du se till att avsluta räkenskapsåret och göra bokslut. Läs vår steg-för-steg guide om hur du gör ditt bokslut.

Enskilda firmor ska redovisa sitt resultat i en NE-bilaga som ingår i den privata inkomstdeklarationen (INK1). Med hjälp av siffrorna från bokslutet fyller du i deklarationen hos Skatteverket. Bokio guidar er vilka fält som ska fyllas i med värden från balans- och resultatrapporten. NE-bilagan genereras automatiskt när du har avslutat ditt bokslut. Du hittar den i sista steget (steg 5).

Ladda ner NEbilaga

Hjälp av redovisningskonsult

I ett av våra bokslutspaket kan du ta hjälp av en redovisningskonsult från en av våra samarbetsbyråer. Det här får du hjälp med:

  • Bokför årets resultat
  • Bokför övriga bokningar kring bokslutet
  • Skapar och går igenom din NE-bilaga
  • Stänger ditt räkenskapsår  

Gå in på Bokslut under Bokföring i vänstermenyn och klicka på Gå till tidigare bokslutslösning så kan du välja våra bokslutspaket för hjälp av redovisningskonsult. 

Om du redan har kontakt med en redovisningskonsult som gör ditt bokslut så har du möjlighet att bjuda in denne till ditt bolag i Bokio. Då slipper du exportera bokföringen för att sedan importera bokslutsposterna när bokslutet är klart.

Läs mer