Stäng bokslut och räkenskapsår utan att bokföra

Har du importerat bokföring eller av någon anledning inte gjort bokslut med hjälp av bokslutsfunktionen i Bokio så kan det vara bra att avsluta det året så att det inte ligger öppet. Detta kan man dels göra vid import av SIE-fil (.se). Genom att välja att ett räkenskapsår är avslutat så kommer momsrapport och bokslut inte upp för denna period.

Om räkenskapsår (inklusive momsrapporter och bokslut) är upplåst kan du själv stänga det genom att klicka dig in på Räkenskapsår under Inställningar. Gå till det räkenskapsår du vill stänga och klicka på Stäng år.

Gå till räkenskapsåret och klicka på Stäng år

Bekräfta att du vill stänga räkenskapsåret inklusive momsrapporter och bokslut för det året.

Bekräfta att du vill stänga året

Om du går in på Bokslut under Bokföring så ser du att det stängda årets bokslut står som "Avslutat".

Stängt bokslut

Likaså är momsrapporten för det stängda året låst.

Stängd momsrapport