Hur bokför man utbetalning och avgift från Uber?

Varje vecka får du som partner en utbetalning från Uber för föregående veckas körningar. Dessa måste du bokföra och vi har gjort det superenkelt att lösa detta.

Det enklaste sättet för dig att bokföra detta är att vidarebefordra mailet till ditt företags kvittoinkorg som du skapar under Inställningar → Kvittoinkorg. Då hamnar underlaget i din Att göra-lista. När du sedan klickar upp underlaget i Att göra-listan kan du välja att bokföra som Inkomst och söka efter bokföringsmallen Uber utbetalning så får upp hur du bokför detta.

Avgiften från Uber bokförs sedan separat som en kostnad med mallen Uber avgift. Eftersom man vill göra avdrag för moms på avgiften så bokför man inkomsten och utgiften var för sig. Totala summan inkomst (innan avdraget för avgiften) läggs på Uber utbetalning och sedan bokför man avgiften med mallen Uber avgift så blir det rätt men momsen.