Hur bokför jag dagskassa?

Du som säljer med dagskassa och har en kassarapport från ditt kassasystem kan bokföra detta som en transaktion om dagen. Detta bokförs enklast manuellt där du anger försäljningskonton, momskonton samt betalkonto (kassa, bankkonto eller kortbetalningar).

Innehåller dagskassan försäljning av varor eller tjänster med olika momssatser är det viktigt att dessa bokförs på bokföringskonto för försäljning med respektive momssats. När du sökt efter den första bokföringsmallen kan du klicka på Lägg till mall och därefter söka efter en till mall. Längst ned ser du samtliga bokföringsmallar som du har valt.

Klicka i vilka bokföringsmallar du vill använda

Fyll i summan inklusive moms för respektive försäljning, sätt datum och välj rätt konto.

Välj konto 1910 som konto för inbetalning

I sista steget får du se en förhandsgranskning av verifikatet.