Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Se hit! Vad hände i Bokio 2023?

Se hit! Vad hände i Bokio 2023?

9,2 miljoner bokförda verifikat, 880 tusen publicerade fakturor och 22,8 miljoner kronor i fakturerade belopp av företagare i Bokio. Det är många som driver framgångsrika företag i Bokio, vårt mål är att göra det möjligt det för ännu fler. Under 2023 har vi därför finslipat och utvecklat många nya features och tjänster som gör företagsadmin mer automatiserad och mindre tråkig. Här kan du läsa om sex av dem!

1. Företagskontot som ingen kan ha missat! Eller?

2023 blev året du kunde dumpa din bank och istället sköta ekonomin direkt i Bokio! Efter ofantligt många timmars slit så kunde vi i somras äntligen gå live med vårt nya, uppdaterade Bokio Företagskonto. Från den tidigare lösningen med klientmedelskonto, bankgiro och prepaid betalkort erbjuds nu istället ett komplett paket för företagare med både bankkonto, bankgiro och företagskort (debetkort) direkt integrerat i bokföringen!

Alla dina betalningar, på ett ställe. Färre steg och mindre manuellt arbete gör det enklare att vara up-to-date och du får full insyn både i din ekonomi och bokföring.

 • Inga startavgifter eller dolda avgifter
 • Automatisk avprickning av fakturor när du får betalt
 • Alla korttransaktioner synkas automatiskt till din bokföring
 • Återbäring på ditt kontosaldo och cashback på kortköp (med Premium Plus)

Med bank och bokföring i ett kan företagare sköta sin admin ovanligt enkelt och samtidigt få mer tid, pengar och energi till annat, både i och utanför företagandet. Har företagskontot gått dig obemärkt förbi? Ansök direkt från ditt Bokiokonto och kom igång på nolltid!

Tycker du det är svårt att greppa skillnaden mellan Bokio Företagskonto och bankkoppling? Lär dig allt i vårt blogginlägg här!

Curve

2. Ingen mer tidskrävande bokföring för e-handlare!

Äntligen anpassas Bokio även för dig som driver e-handel. Med integration till e-handelsplattformen WooCommerce har företagare sen i våras kunnat hämta sin försäljning direkt till Bokio och bokföra med ett klick!

 • Integrationen kräver ingen experthjälp eller dyra tredjepartslösningar
 • Dagsförsäljningen samlas till en fakturajournal och du får färdiga bokföringsförslag, bokför med ett klick!
 • Utbetalningar från dina betallösningar (såsom Klarna, Stripe eller Swish) bokför du enkelt med färdiga mallar så att både avgifter och moms blir rätt

Just nu arbetar vi på också kunna erbjuda integration till Shopify. Håll utkik i din mejlkorg, vi ser till att meddela dig så fort det är på plats!

Läs mer om Bokio e-handel här

Curve

3. Synka skattekontot till din bokföring

Skatt som ofta kan kännas krångligt blir med vår integration till Skatteverket (för aktiebolag) nu lätt med både automatiska bokföringsförslag och integrering till det nya löneflödet. Transaktionerna på ditt skattekonto hämtas direkt till bokföringen med ett enkelt knapptryck!

 • Slipp hoppa mellan Bokio och Skatteverket
 • Betala direkt till Skatteverket från löneflödet med Bokio Företagskonto
 • Bokförda transaktioner från skattekontot matchas mot rätt period i löneflödet och klarmarkeras automatiskt
 • Enklare att hålla bokföringen av skattekontot up-to-date

Läs mer om hur du integrerar till Skatteverket här

Psst… Snart kan du även betala till Skatteverket direkt från momsflödet!

Inom kort lanserar vi en uppdatering av momsflödet där du får en ännu bättre översikt på alla steg i processen och enkelt kan hantera både betalningar och bokföring av moms på ett och samma ställe.
Med Bokio Företagskonto kommer du kunna betala till Skatteverket direkt från momsflödet och med kopplingen till Skatteverket matchas även bokföringen på skattekontot mot rätt period i momsflödet.

Curve

4. Bokföring med ett enda klick är inte långt borta

Smidigaste sättet att bokföra? Utgå från dina banktransaktioner! Förutom att avstämningen blir enklare får du nu även automatiska bokföringsförslag. Det enda du behöver göra är att klicka på transaktionen (från t.ex. ditt Bokio Företagskonto) så får du upp den eller de bokföringsmallar som matchar bäst (i de fall vi har möjlighet att ge förslag)!

 • Du slipper själva skriva in och söka efter en mall varje gång du ska bokföra
 • Mindre osäkerhet vid val av mall
 • Färre klick och mer automatiserad bokföring

Vilken mall som föreslås för en viss typ av transaktion kan du också enkelt sätta upp själv! Detta genom att skapa bankregler med specifika villkor som fångar upp den transaktion du vill ska bokföras med en viss mall.

Automatiska bokföringsförslag

Curve

5. Lönehantering precis som det borde vara

Nu gör du allt, ja till och med betalning till ditt skattekonto, direkt ifrån en och samma sida. Nya löneflödet ger dig full koll hela vägen och den enda gången du egentligen behöver lämna Bokio är för att ladda upp AGI-filen hos Skatteverket.

 • Bättre översikt på alla steg i löneprocessen
 • Alla steg, inkl. lönespecar, bokföring och skatter, hanteras på ett ställe
 • Betala direkt till Skatteverket med Bokio Företagskonto
 • Bokförda transaktioner från skattekontot matchas mot rätt period i löneflödet

Nya löneflödet i fyra steg

Full kontroll på löneskatt och sociala avgifter

Med Bokio Företagskonto betalar du till Skatteverket direkt från löneflödet och bokföringen sker automatiskt så fort pengarna dragits. Om du vill kan du signera den direkt från menyn uppe till höger utan att ens behöva lämna sidan.

Med ditt skattekonto kopplat till Bokio (för aktiebolag) bokförs Skatteverkets dragning av löneskatt och sociala avgifter enkelt med hjälp av färdiga förslag direkt i Bokio. Ett klick och det är klart! Bokföringen synkas automatiskt till rätt period i löneflödet som klarmarkeras automatiskt.

Läs mer om nya löneflödet här!

Curve

6. Ett Bokio mer anpassat efter just din verksamhet

Under året har vi jobbat på funktioner som gör det enklare för dig att kunna jobba mer flexibelt och anpassat efter just ditt företags unika behov.

Taggar

Att kunna bokföra på kostnadsställen, projekt och liknande i Bokio har länge varit efterfrågat. Därför känns det extra kul att det vi lanserat inte bara gör detta möjligt (äntligen!) utan också tar ett steg ytterligare och erbjuder ett mycket mer flexibelt arbetssätt än vad många andra tjänster gör. I Bokio finns det inga begränsningar som hindrar dig från att lägga till flera olika taggar - från olika taggrupper - på samma affärshändelse!

Genom att tilldela taggar i din bokföring baserat på t.ex. olika projekt, enheter, funktioner eller liknande kan du på ett smidigare sätt organisera, spåra och följa upp både kostnader och intäkter. Med hjälp av taggrapport och resultatanalys kan du sedan lära dig massvis om hur det går för din verksamhet.

 • Gör egna taggrupper för t.ex. olika kostnadsställen, projekt, enheter och skapa valfritt antal taggar i respektive grupp
 • Lägg till taggar i din bokföring och välj även hur det ska fördelas på verifikatet
 • Ta fram resultatrapporter som hjälper dig att analysera din verksamhet
 • För att effektivisera taggningen kan du också använda vår funktion multitaggning.

Gå till Inställningar och Tagginställningar för att komma igång!

Avancerade bokföringsmallar

Om du har testat att skapa en egen bokföringsmall men stött på att du inte har kunnat skapa en mall med det antalet konton som du vill kunna använda, då kan vårt nya mer avancerade läge vara något för dig! Här kan du nu lägga in hur många kontorader du vill och skapa egna matematiska beräkningar kring vilken del av totalen som ska läggas på vardera konto.

Avancerade bokföringsmallar beräkning

Läs mer om avancerade bokföringsmallar här

2024 here we go!

2023 har kantats av många nya produktlanseringar, men vi slutar inte där. Under 2024 tar vi sikte mot att göra Bokio ännu mer användarvänligt, ännu enklare och ännu mer automatiserat. För att du ska kunna driva ditt företag så framgångsrikt som möjligt!

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser