Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Bokio Företagskonto eller bankkoppling

Bokio Företagskonto eller bankkoppling – vad är egentligen skillnaden?

Med Bokio får du företagskontot utan extra kostnad, det vill säga ett integrerat bankkonto, bankgiro och företagskort, direkt i din bokföring. Vi erbjuder också bankkoppling, som innebär att du kan koppla en extern bank till Bokio. Men vad är egentligen skillnaden och vad är mest fördelaktigt för ditt företag? I den här artikeln går vi igenom fördelarna med respektive lösning, häng med!

Vad är bankkoppling?

Bankkoppling kan beskrivas som en funktion för att synka dina transaktioner från ett externt företagskonto hos en bank till ditt bokföringssystem. Istället för att behöva logga in på banken och manuellt klippa och klistra dina transaktioner från företagskontot till din bokföring, kan du helt enkelt låta det ske automatiskt.

Beroende på vilken bokföringstjänst och bank du använder finns det olika funktionalitet för hur bankkoppling fungerar, och inte minst kostar. Oftast kan du hämta transaktionerna från banken till bokföringen men inte alltid tvärtom, det vill säga att kunna skicka betalningar från bokföringen till banken. I de fall du trots allt kan göra betalningar direkt från ditt bokföringsprogram via banken så behöver du dock logga in på banken för att signera den och faktiskt få iväg den.

Att koppla en extern bank till ett bokföringsprogram kostar lite olika beroende på vilken tjänst och bank du använder. Det är inte ovanligt att kostnaden landar på 60 kr extra i månaden, bara för att koppla ihop banken. I Bokio är integrationen helt kostnadsfri, men då kan du inte göra några betalningar från Bokio, bara hämta transaktioner från banken.

Vad är fördelarna med bankkoppling?

Om du har väldigt specifika behov i ditt företag är bankkoppling ett bra alternativ eftersom det troligtvis finns någon bank som kan möta dina krav på ett bra sätt. Då kan du helt enkelt välja det företagskonto som passar dig bäst, och sedan enkelt koppla ihop bankens företagskonto till ditt bokföringsprogram.

Vad är ett integrerat bankkonto?

Ett alternativ till bankkoppling är att skippa själva kopplingen mellan Bokio och banken, och istället ha ditt företagskonto integrerat direkt i Bokio. På så sätt får du allting som ett företagskonto på banken har, med skillnaden att du slipper betala för dyra och oväntade kostnader.

Bokio Företagskonto är placerat hos Svea Bank, men det är inget du märker av som användare. Eftersom företagskontot är direktintegrerat till Bokio kan du hantera både in- och utgående betalningar direkt från Bokio. Det gör att andra delar, såsom fakturering och lönehantering, blir betydligt smidigare eftersom du aldrig behöver lämna Bokio.

Läs mer om Bokio Företagskonto.

Hur skiljer sig Bokio Företagskonto från bankkoppling?

Den största skillnaden mellan Bokio Företagskonto och bankkoppling är hur smidigt det är. Hela processen för att ansöka om Bokio Företagskonto är helt digital och framför allt okrånglig. Så att du kan komma igång så snabbt som möjligt och lägga din tid på att driva ditt företag istället.

Till skillnad från ett företagskonto hos en traditionell bank så tillkommer inga uppstartskostnader, dolda kostnader eller extra transaktionsavgifter. När du väl har ett aktivt företagskonto kan du njuta av att bara behöva hålla koll på ett system istället för två. Du slipper logga in på banken för att stämma av saldot och kan sköta allting direkt från Bokio.

Så kan Bokio Företagskonto göra ditt företagande enklare

Att ha ditt företagskonto direkt i Bokio har många fördelar. Särskilt för dig som driver ett mindre företag och vill få ner onödiga utgifter och samtidigt spara tid med mer automation.

Automatisk avprickning när dina kunder betalar

Att ta betalt ska vara den enkla delen av företagandet! Med Bokio Företagskonto kan du enkelt fakturera direkt i Bokio och ta betalt med ditt bankgiro. Dina kunder betalar enkelt via OCR eller QR-kod och så fort fakturan är betald så prickas fakturan av och bokförs automatiskt! Dessutom får du en notis så att du har koll på vilka fakturor som är betalda eller ej.

Du slipper hoppa mellan fakturering, bokföring och bank för att hålla koll på vilka fakturor som är betalda eller ej, det sköter sig självt i Bokio istället.

Betala och bokför i ett svep

Att hantera leverantörsfakturor blir också betydligt smidigare när du använder ett integrerat företagskonto. Ladda upp underlaget, lägg till leverantören som mottagare och schemalägg betalningen. När du har signerat med BankID så förbereder du bokföringen med våra färdiga mallar och när pengarna dras på förfallodagen bokförs betalningen av sig själv. Hela processen äger rum i Bokio, vilket gör det också enkelt att hålla koll på dina fakturor!

Så enkelt betalar du leverantörsfakturor med Bokio Företagskonto.

Betala löner och skatt direkt från löneflödet i Bokio

Att hantera löner i Bokio blir ännu enklare om du använder det Bokio Företagskonto. När du har skickat ut lönespec och signerat betalningen kommer lönerna bokföras automatiskt i samband med att pengarna dras från ditt konto.

Istället för att behöva logga in på din bank för att betala in dina arbetsgivaravgifter till skattekontot kan du göra det direkt från löneflödet i Bokio. Luta dig tillbaka och låt Bokio sköta bokföringen automatiskt när pengarna har dragits.

Upptäck hur enkel lönehantering kan vara.

Spara tjäna pengar med Bokio Företagskonto

Banker vet hur man tar betalt. Startkostnader, transaktionskostnader och fler dolda avgifter är inte helt ovanligt när du har att göra med banken.

Bokio Företagskonto ingår kostnadsfritt i Premium och Premium Plus, utan några dolda kostnader. Att skaffa företagskontot direkt i Bokio kan vara ett lätt sätt att spara en eller till och med flera hundralappar i månaden.

Med Premium Plus kan du inte bara spara pengar, du kan faktiskt tjäna pengar på ditt företagskonto. Du får tillbaka återbäring på ditt kontosaldo (som ränta fast bättre!) och 1 % cashback på alla dina kortköp. Vår återbäring fungerar som bankernas ränta – fast bättre. Du låser inte dina pengar och kan närsomhelst göra fria uttag. Tjäna pengar på ditt bokföringsprogram istället för att låsa upp dina pengar på banken!

Öppna företagskonto i Bokio

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser