Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Så här fakturerar du med Bokio

Så här fakturerar du med Bokio

Med Bokio fakturerar du dina kunder snabbt och enkelt. Importera kundens uppgifter, skapa de artiklar eller tjänster du vill fakturera och justera villkoren på fakturan. Du kan skicka fakturan via e-post direkt från Bokio och försäljningen bokförs automatiskt utifrån uppgifterna om kund och artiklar. Du behöver alltså inte tänka på några bokföringskonton, det hjälper Bokio dig med!

Skapa en faktura

I Bokio kan du enkelt skapa och skicka fakturor direkt till dina kunder. Du kan skapa både företag- och privatkunder. Hämta uppgifterna från Allabolag och lägg till de artiklar eller tjänster som ska faktureras. Dessa kan du sedan spara och hantera i ditt artikelregister.

Du kan skapa fakturan både i SEK och andra valutor. Välj själv villkoren på fakturan, så som dröjsmålsränta och antal dagar till förfallodatum.

Skicka fakturan

När du publicerar en faktura kan du välja att ladda ner den som PDF eller skicka den via e-post direkt till kund. 

Om du skickar direkt från Bokio kommer du kunna se om fakturan har kunnat skickats till den angivna e-postadressen men också när kunden väl har öppnat den. Du följer status överst på fakturans historik.

Använder du fakturametoden så kommer Bokio att bokföra försäljningen automatiskt då fakturan publiceras. Systemet tar hänsyn till både kund och artikeltyper. Säljer du till exempel varor med 25% moms till en svensk kund så kommer detta bokföras som försäljning av varor inom Sverige med 25% moms. Är kunden en utlandskund så bokförs det som försäljning till utlandet. Du behöver alltså inte själv hålla koll på några bokföringskonton utan det löser systemet åt dig.

Inne på Fakturor och i Att göra kommer du kunna följa fakturan och se när den eventuellt är försenad. Skulle kunden inte ha betalat vid förfallodatum har du möjlighet att skicka en påminnelse direkt till kund.

Registrera betalning 

När kunden har betalat är det dags att registrera detta i Bokio. Välj det konto som kunden har betalat in till, sätt betaldatum och skriv in summan som kunden har betalat.

När betalningen är registrerad kommer Bokio att bokföra detta automatiskt. Har du kontantmetoden så bokförs nu försäljningen på betaldatum i enlighet med den kund och artiklar som du har lagt till på fakturan. Fakturan får status "Betald" och finns nu att hitta under Alla fakturor.

Relaterade artiklar

 

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser