Se leveransstatus av fakturor skickade som e-post

När du publicerar en faktura kan du välja att ladda ner den som PDF eller skicka den via e-post direkt till kund. Om du skickar direkt från Bokio kommer du kunna se om fakturan har kunnat skickats till den angivna e-postadressen men också när kunden väl har öppnat den.

Skicka fakturan direkt till kundens e-postadress

I Bokio kan du enkelt skicka iväg fakturorna som e-postmeddelande till kund. Vi rekommenderar att välja Länk till PDF som fakturaleverans. Det blir då möjligt att se om kunden har öppnat fakturan eller inte i.o.m. leveranstatusen Faktura öppnad. Du kan också välja att skicka fakturan med länk och bifogad PDF, men vi kan då inte spåra om fakturan blivit öppnad. Vi kan däremot alltid se så att fakturan har blivit levererad till kund, oavsett fakturaleverans.

Leveransmetod skicka faktura

Följande leveransstatusar finns:

  • Skickat
  • Levererat
  • Faktura öppnad
  • Kunde ej levereras

När en faktura skickas som e-post till kund med länk till PDF ser det ut så här.

Leveransmetod länk med mail

När kunden klickar på att Ladda ned faktura (eller på länken nedanför) kommer status på fakturan i Bokio att ändras till Faktura öppnad.

Fakturastatus öppnad

Var kan man se leveransstatus?

Leveransstatus för en faktura hittar du i fakturalistan eller på en enskild faktura. Statusen live-uppdateras så du direkt kan se vad som händer i realtid.

Hur kan man spåra fakturor som laddas ned som PDF och inte skickas via e-post direkt till kund?

Det går tyvärr inte att göra. Fakturan kommer fortsätta vara publicerad och ingen leveransstatus kommer visas.