Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Få bättre bokförings-flow med Bokios mobilapp

Få bättre bokförings-flow med Bokios mobilapp

Med Bokios nya mobilapp blir det inte bara enklare att hålla reda på dina kvitton, du kan också se till att få ett ännu bättre bokförings-flow! Vi förenklar här arbetet i fyra steg. Vill du läsa mer om hur du får bra rutin på din bokföring kan du kika på den här artikeln.

1. Använd Bokios nya mobilapp

Så fort du har gjort ett inköp, ta en bild på kvittot eller fakturan med mobilappen. Materialet hamnar automatiskt i din Att göra-lista och du kan vid senare tillfälle gå in för att registrera och bokföra dina affärshändelser.

Har du mottagit en faktura på mejl eller tagit bild på ett underlag vid tidigare tillfälle? Då kan du hämta bilden direkt från mobilens galleri. För andra format än bildfiler (till exempel PDF) kan du enkelt ta en skärmdump med mobilen så hamnar även det underlaget i galleriet. 

Genom att ladda upp kvitton och fakturor direkt när du får dem, får du bättre koll på kommande transaktioner och kan undvika sena inbetalningar. Glöm inte att arkivera dokumenten efter att du har lagt in dem i Bokio.

Hämta i AppStore Ladda ned på Google Play

Läs mer om Bokios nya mobilapp här.

2. Kontrollera dina kund- och leverantörsfakturor i Bokio på webben

När ett jobb är avslutat, är det en bra idé att så snart som möjligt fakturera kunden. I Bokio gör du detta enkelt via dator eller mobil. Just nu kan du ej hantera kundfakturor via mobilappen. Tycker du att det är en funktion vi bör prioritera att bygga? Meddela oss gärna på support@bokio.se.

Genom att betala fakturor så fort du får dem kan du se till att skapa en bra relation med din leverantör och undvika onödiga förseningar. Har du inte tid eller pengar att göra detta dagligen, kan du ändå registrera fakturan i Bokio så att du inte glömmer bort den. Se till att ladda upp underlaget direkt med mobilappen så kan du snabbt sedan gå in på webben och registrera fakturan.

Kom ihåg att granska dina betalningar regelbundet, till exempel veckovis, så att du håller dig inom den angivna betalningsperioden.  

3. Importera från banken och bokför

I slutet av månaden kan du importera dina banktransaktioner till Bokio. Bankraderna bokför du enkelt direkt med materialet som du laddat upp med mobilappen och som synkas till din Att göra. Det material som redan är bokfört kan automatiskt matcha mot de importerade bankraderna.

4. Stäm av bokföringen med saldot på banken

I slutet av en period (till exempel sista dagen i månaden) kan du stämma av ditt bokföringskonto med det faktiska saldot på banken (och skattekonto om du har aktiebolag). Saldot på bankkonton och skattekonto i bokföringen bör vara samma som på de underlag du får från din bank och Skatteverket.

 

Relaterade artiklar

 

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser