Lägg till en leverantör

Har du köpt något och fått en faktura från leverantören så kan du bokföra detta som en leverantörsfaktura i Bokio. Fakturan kommer då sparas på den leverantör du skapar och registreras under Leverantörsfaktura i menyn. På så sätt kan du enklare hålla koll på när du ska betala och du kan även upprätthålla ett så kallat leverantörsreskontra.

I den här guiden går vi igenom hur du lägger till leverantör i Bokio. Detta går att göra både direkt då du bokför fakturan eller inne på Leverantörer.

Klicka på Ny leverantör

Du kan också lägga till en leverantör direkt då du gör en betalning med ditt Bokio Företagskonto.

Lägg till leverantör i samband med betalning

Skapar du en leverantörsfaktura direkt i bokföringen så kan du här välja en redan befintlig leverantör, eller skapa en ny. Först måste du kategorisera underlaget som Leverantörsfaktura.

Välj kategori Leverantörsfaktura

Klicka på Lägg till leverantör.

Klicka på Lägg till leverantör

Du kan nu hämta leverantörens uppgifter direkt från Alla bolag genom att skriva in företagsnamnet och sedan söka genom att klicka på Hämta från Alla bolag.

Hämta leverantören från Alla bolag

Välj rätt bolag och informationen hämtas automatiskt. Om du inte hittar bolaget du söker kan det hända att namnet du skriver in, inte helt stämmer överens med det bolaget benämns på Allabolag.se.

Kontrollera att organisationsnummer och VAT-nummer (momsregistreringsnummer) stämmer överens med den faktura du fått.

Kontrollera organisationsnummer och VAT-nummer

Kontrollera även att adress stämmer. Du kan själv göra ändringar om något inte stämmer. När du är klar, klicka på Lägg till leverantör.

Kontrollera adress