Ladda upp underlag med Bokios mobilapp

Appen går att ladda ner både för Apple- och Android-enheter. Gå till Google Play Store eller App Store och sök på "Bokio" så hittar du rätt.

Hämta i AppStore Ladda ned på Google Play

Logga in med ditt Bokiokonto, välj företag (om du skulle ha fler än ett), klicka på + ikonen och välj om du vill Ta foto eller ladda upp eller Ladda upp PDF. När du väljer det första alternativet öppnas mobilens kamera och du har då möjlighet att fota materialet eller hämta en redan tagen bild eller screenshot från bildgalleriet. Väljer du att ladda upp PDF så kan du hämta PDF från mobilens filhantering.

Tips!
Du kan också snabbdela underlag från mobilens bildgalleri eller exempelvis mejlapp. Se här hur du går tillväga.

Ladda upp kvitto med mobilappen

Om du fotat ett underlag får du möjlighet att höra justeringar på bilden såsom att beskära eller rotera. Skulle underlaget ha fler än en sida (exempelvis en faktura med flera sidor) så kan du efter att du har tagit eller laddat upp första bilden, klicka på Lägg till sida. När du känner dig klar så klickar du på Klar för att gå vidare.

Lägg till sida

Nu får du, precis som när du laddar upp material i Bokio på webben, välja vilken kategori underlaget ska ha:

  • Skapa som utlägg
  • Kvitto eller utgift
  • Inkomst
  • Leverantörsfaktura
  • Annat

När du är klar så sparas underlaget under Uppladdat. I appen ser du samtliga underlag i din lista som ännu inte blivit bokförda.

Välj kategori

Automatisk synkronisering till Att göra & Uppladdat

I dagsläget går det inte att bokföra direkt med mobilappen utan du får istället göra det via mobilens webbläsare eller på datorn. Så fort du sparar underlaget i mobilappen så laddas det automatiskt upp till din Att göra och sidan Uppladdat på ditt företag i Bokio. 

Sidan uppladdat

Nu har du full koll på ditt bokföringsmaterial och kan slänga det ursprungliga kvittot. Läs mer om arkivering av bokföring här.