Lägg till betaluppgifter på faktura

När du skapar en kundfaktura i Bokio måste du lägga till betalningsuppgifter för ditt företag. Detta hanterar du antingen under Inställningar → Betalningsalternativ eller när du skapar din första faktura. Företagets uppgifter så som namn, adress, organisationsnummer och e-postadress finns redan inlagt om du har fyllt i detta under Inställningar eller då du skapade ditt konto.

För att lägga till ytterligare företagsinformation samt betalningsuppgifter när du skapar en faktura så klickar du på Ta bort företagsinställningar i första steget på fakturan.

Klicka på Redigera

Det är även här du fyller i betalsätt för inrikes respektive utrikes betalningar. I dagsläget kan man endast välja ett betalsätt. Önskar du ange flera betalsätt går det att lösa genom att lägga till en textrad bland artiklarna.

Väljer du att fylla i både inrikes och utrikes så kommer inrikesbetalningen redovisas på fakturan om det är en svensk kund, medan utrikesbetalningen kommer redovisas på fakturan om kunden du valt är från utlandet. Detta justeras alltså automatiskt beroende på kundens inställningar.

För att omvänd skattskyldighet ska gälla vid försäljning till utländsk kund är det viktigt att du fyller i rätt VAT-nummer på både ditt företags och kundens inställningar.

Det kan alltid vara bra att förhandsgranska fakturan så du ser att uppgifterna stämmer. Klicka på att Förhandsgranska PDF efter att du valt leveransmetod. Observera att du behöver välja mellan att skicka e-post eller Ladda ner PDF som leveransmetod.

Automatisk avprickning och bokföring med Bokio Företagskonto

Med Bokio Företagskonto får du ett företagskonto kopplat direkt till Bokio istället för ett separat bankkonto på en bank. Du kan genomföra transaktioner såsom att betala fakturor, lön eller utlägg i Bokio, utan att byta flik eller logga in på din bank. Du får även ett Mastercard betalkort kopplat till ditt företagskonto.

Tar du betalt med företagskontot så får du även automatisk avprickning och bokföring av dina kundfakturor! Genom att ange bankgirot för erat Bokio Företagskonto som betalmetod och lägga till OCR så kommer fakturan alltså att registreras som betald och bokföras automatiskt då kunden betalar in till ditt företagskonto.

Så här kommer du igång med Bokio Företagskonto!