Vanliga frågor om prisplaner

Här hittar du svar på vanliga frågor om Bokios prisplaner Premium och Premium Plus

Hur vet jag vilken prisplan jag ska välja?

Vilken prisplan du bör ha beror på vilka fördelar du vill få för ditt företag. Berätta gärna för oss om ditt företag så kan vi återkoppla med ett förslag. Här kan du läsa mer om de olika planerna för att se vad de innehåller och vad som skiljer dem åt.

De två planerna har skapats för att tillgodose våra kunders olika behov. Båda planerna erbjuder samtliga funktioner i vår produkt men Premium Plus är designad för att ge tillbaka mer till våra kunder om man även väljer att använda Bokio Företagskonto.

Så här uppgraderar du din prisplan

Gäller en prisplan per företag eller användare?

Du tecknar en prisplan per företag i Bokio. Har du flera företag så väljer du prisplan för respektive företag även om du har en och samma användare. Du kan alltså ha olika prisplaner för olika företag som du hanterar i Bokio.

Hur betalar jag för en prisplan?

Du betalar med kort och kan välja om du vill att betalningarna sker kvartalsvis eller årsvis.

Vart hittar jag kvittot för köp av prisplan?

Har du tecknat en prisplan och valt att betala årsvis i Bokio så hittar du kvittot direkt efter köpet under Inställningar → Betalning för Bokios tjänster. Du som däremot väljer att betala kvartalsvis får ditt kvitto först då pengarna börjar dras.

Hur bokför jag köp av Bokio prisplan?

Ladda upp kvittot och använd bokföringsmallen Inköp tjänster 25% moms.

Hur fungerar support för Premium och Premium Plus?

Oavsett plan kan du kontakta oss via mejl för att få hjälp med produktfrågor och tekniska problem i Bokio. Uppgraderar du till Premium Plus har du prioriterad support via mejl och livechatt.

Om du behöver mer hjälp med bokföringssupport kan du göra något av följande:

  1. Använda vår Bokföringssupport där du får hjälp med bokföringsfrågor direkt i Bokio. Här kan du läsa mer. 
  2. Sök bland våra hjälpguider. Här finns svar på både frågor som rör Bokio, bokföring och företagande.
  3. Gå med i facebookgruppen "Bokio entreprenörer - supportar varandra". Här kan du ställa dina frågor till andra företagare som använder Bokio. Tack vare våra fantastiska och engagerande användare tar det ofta bara några minuter att få svar. Kanske kan du själv också hjälpa andra?
  4. Anlita en konsult. Ta hjälp av en konsult som kan Bokio genom att skicka en offertförfrågan till en av våra samarbetsbyråer. Detta ger dig frihet att skräddarsy ditt eget paket och få hjälp med just det du behöver.

Vad är Prioriterad support?

Med prioriterad support får du tillgång till vår livechatt och går även före andra användare i vår supportkö när du skickar in dina frågor till oss. För att få tillgång till prioriterad support måste du ansluta dig till prisplanen Premium Plus.

Notera att Bokios support inte hjälper till med frågor av bokföringskaraktär, om de inte berör programmet i sig. 

Vad är bindnings- och uppsägningstiden för Bokios prisplaner?

I Bokio är avtal-, bindningstid och betalningsperiod samma. Väljer du att betala årsvis, så betalar du för hela året direkt och kommer inte kunna säga upp planen inom tolv månader efter köpet sker. Samma sak gäller om du väljer att betala per kvartal, då betalar du för ett kvartal (3 månader) direkt och kan inte säga upp den innan periodens slut. Du kan under en betalningsperiod välja att avsluta din plan inför nästkommande period. Uppsägning måste göras senast dagen innan en ny betalningsperiod påbörjas. Om du inte säger upp ditt medlemsskap senast dagen innan en ny betalningsperiod påbörjas så förlängs det automatiskt med samma period som tidigare.

Om du uppgraderar prisplan så är det den nya planens pris som gäller för innevarande period. Byter du till en lägre prisplan så gäller den nya planens pris från och med nästkommande period.

Har jag ångerrätt vid köp av prisplan?

I vissa fall har du ångerrätt vid köp av prisplan. Bokio kan erbjuda ångerrätt till bolag som inte tidigare har haft Premium alternativt till bolag på Premium provperiod. Ångerrätten får utnyttjas om bolaget inte blir godkänt vid ansökan om nya Bokio Företagskonto (bedömning och godkännande sker av Svea Bank). För att utnyttja ångerrätten ska du kontakta Bokio Support inom 14 dagar från det att du får information från Svea att du inte blivit godkänd. Ångerrätten gäller inte om du tidigare har varit kund hos Bokio och/eller Svea via Bokio.

Kostar det att göra löner i Bokio?

I Bokio kan du skapa och hantera löner, där 1 anställd ingår per månad. Om du överskrider gränsen kostar det 20 kronor per extra anställd, oavsett paket. 

Har du fler än 1 anställd så kommer du få välja vilka anställda du vill aktivera nästa gång du skapar lön. Det är inte förrän du själv aktivt gått in och aktiverat de anställda som du vill skapa lön för, som det eventuellt kommer kosta dig något. Har du fler än 1 anställd på nästa lönekörning kommer du få bekräfta dina betaluppgifter. De anställda som du inte aktiverar kan fortsätta att ligga kvar som inaktiva eller så kan du välja att arkivera dem.

Här kan du läsa mer om lön

Kan jag uppgradera från Premium till Premium Plus?

Har du planen Premium (årsvis eller kvartalsvis betalning) och vill uppgradera till Premium Plus innan perioden löper ut går det utmärkt!

När du uppgraderar går du över direkt till Plus och betalningen inkluderar den innevarande månaden, vilket innebär din första återbäring betalas ut redan nästkommande månad.

Vid betalningen kommer det resterande beloppet som återstår för din betalningsperiod (per månad) att dras av från ditt pris för Premium Plus (per kvartal). Går du från Premium årsbetalning och har 5 månader kvar av din betalningsperiod så kommer det vid första betalningen av Premium Plus, som betalas per kvartal, att dras av 3 månaders avgifter för Premium. Nästkommande kvartal och betalningsperiod för Premium Plus så kommer de återstående 2 månaderna att dras av på din avgift.