Kan jag lägga till egna konton?

Nej. Just nu kan du inte lägga in egna konton och den stora anledningen till detta är att vi jobbar stenhårt för att automatisera hela bokföringsprocessen. För att lyckas med automatisering krävs det att vi standardiserar så mycket som vi bara kan och då ryker tyvärr möjligheten till egna konton just nu. Får vi till en bra lösning kommer vi givetvis att erbjuda detta också.

Skulle du mot förmodan ha konton som inte finns tillagda i kontoplanen så kan du skapa dessa under Inställningar → Kontoplan. Observera att det enbart gäller konton som du tidigare har kunnat använda i Bokio men som inte är med i BAS 2015.

Tanken har alltid varit att man inte ska kunna lägga till konton men förut kunde man lyckas göra det ändå. Du kan alltså inte lägga till nya konton.

När kontona är tillagda behöver de också mappas för att momsrapporten ska hantera dessa korrekt. Klicka på "Mappa konton". Läs mer här om vad det innebär att mappa konton.