Hur fungerar Bokios smarta bokföringsmallar?

Med Bokios smarta bokföring söker du enkelt efter det du ska bokföra och med hjälp av våra mallar så behöver du aldrig fundera över bokföringskonton, debet eller kredit. Vill du skapa egna mallar? Se här hur du går tillväga.

Bokio tolkar uppladdade underlag och föreslår bokföringsmallar som underlaget ska bokföras med. Du söker enkelt på det du vill bokföra eller väljer en mall under kategorier. Har du exempelvis köpt en dator så söker du på "dator" och en mall kommer automatiskt upp för att bokföra just inköp av dator.

Du behöver inte fundera på vilket bokföringskonto du ska använda, om det ska debiteras eller krediteras. Du slipper också beräkna momsen, det hjälper Bokio dig med!

Sök efter mall

Knappen Ladda upp hittar du alltid högst uppe i vänstermenyn. Genom att klicka på pilen bredvid får du upp flera alternativ. Välj Ladda upp underlag om du vill ladda upp kvittot, fakturan eller annat underlag som du vill bokföra. Bokio stödjer uppladdning av både PDF- och bildfiler. Du kan också välja att ladda upp ett eller flera underlag samtidigt

Klicka på Ladda upp