Registrera betalning av bokförd inkomst (faktura)

Har du fakturametoden och ska bokföra en kundfaktura du ej skapat i Bokio så gör du det genom att följa guiden om hur du Bokför en inkomst med fakturametoden.

När du har bokfört en inkomst och valt att bokföra som faktura så kommer du kunna registrera betalningen direkt. Dvs om kunden faktiskt har betalat. Klicka på Registrera betalning.

Registrera betalning direkt efter att du skapat bokföringen för inkomst

Välj det konto som kunden har betalat in till, betaldatum samt summa.

Registrera betalning

Har betalning ännu inte skett så kommer du istället kunna registrera detta direkt på verifikatet i Bokfört. Öppnar du upp verifikatet så ser du att det finns en knapp Registrera betalning.

Registrera betalning från verifikationslistan

Klicka på den och du kan bokföra betalning. Kontrollera summa, datum och konto.

Registrera konto, datum och belopp

Om du på sidan Bokfört väljer att Gruppera kopplade så kommer det se ut enligt nedan.

Se gruppering under bokfört

Just nu finns det inget system för att organisera kundfakturor som man inte skapar i Bokio utan det är enbart i verifikationslistan som man kan se dessa.

Skulle du öppna upp verifikatet igen efter att du registrerat och bokfört betalningen och klickar på Registrera betalning igen så kommer summan stå som 0 om det är så att hela summan blivit bokförd i det tidigare verifikatet.