Registrera betalning av bokförd inkomst (faktura)

Har du fakturametoden och ska bokföra en kundfaktura du ej skapat i Bokio så gör du det genom att följa guiden [Bokför inkomst: Fakturametoden]

När du har bokfört en inkomst och valt att bokföra som faktura så kommer du kunna registrera betalningen direkt. Dvs om kunden faktiskt har betalat. Klicka på "Registrera betalning".

Välj det konto som kunden har betalat in till, betaldatum samt summa.

Har betalning ännu inte skett så kommer du istället kunna registrera detta direkt på verifikatet i Bokfört. Öppnar du upp verifikatet så ser du att det finns en knapp "Registrera betalning".

Klicka på den och du kan bokföra betalning. Kontrollera summa, justera datum, betalkonto och skriv en passande rubrik.

Om du på sidan Bokfört väljer att "Gruppera kopplade" så kommer det se ut enligt nedan.

Just nu finns det inget system för att organisera kundfakturor som man inte skapar i Bokio utan det är enbart i verifikatlistan som man kan se dessa.