Attestera utlägg

Som administratör i Bokio har du möjlighet att attestera utlägg från anställda. Om du har rättighet att både bokföra och attestera så sker inget separat steg med attestering utan det sker i samband med bokföringen.

Observera!

• Användare med rättighet att bokföra & attestera har ej möjlighet att attestera då det sker i samband med bokföring.
  • Användare med rättighet att bokföra men ej attestera kan bara bokföra utlägget då det blivit attesterat av annan användare med denna rättighet.
  • Användare med rättighet att attestera men ej bokföra har möjlighet att attestera kvitton men kan inte bokföra dem.

Du hanterar användares rättigheter under Inställningar → Användare eller inne på rättigheter av utlägg.

Neka utlägg

Det är endast användaren som har laddat upp utlägget som kan justera om det är något som blivit fel, tex summa eller om underlaget helt enkelt inte kan räknas som utlägg. Som administratör får du i så fall neka utlägget. Klicka på flervals-ikonen på utlägget i Att göra och sedan Attestera så kan du i samma vy som du godkänner även neka utlägget.

utlagg_attestera

Om ett utlägg blir nekat för att uppgifterna varit felaktiga (tex summa eller datum) så måste den anställde ladda upp det på nytt.