Hur skapar jag en offert?

1. Gå till Offerter i sidomenyn

Gå till Offerter som du hittar under Fakturering i vänstermenyn. På offertsidan får du en översikt på både dina utkast, skickade- och accepterade offerter. För att skapa en ny offert, klicka på Skapa en offert.

2. Lägg till företagsinformation

När du skapar en offert så se först till att du lägger till rätt företagsinformation för ditt eget företag.

Under flervalsikonen uppe i högra hörnet kan du redigera layout (placering av adressfält), logotyp och färg på din offert. Samma utseende appliceras även på dina fakturor och lönespecifikationer.

3. Lägg till eller skapa en ny kund

I nästa steg ska vi nu lägga till en kund. Är kunden inlagd sen tidigare kan vi välja den i listan. Om inte så kan vi direkt skapa en ny kund genom att välja Skapa ny. Du kan skapa både svenska och utländska kunder.

4. Lägg till produkter eller tjänster

Precis som en faktura så lägger du in produkter och/eller tjänster på din offert. Dessa används vid konvertering till faktura senare. Du kan antingen skapa nya rader eller om du har sparat artiklar kan du välja snabbt från dem.

5. Lägg till tilläggsinformation

I tilläggsinformationen kan du aktivera rot och rut, lägga till information för e-faktura samt bifoga filer till offerten.

6. Ange villkor

Ange hur länge din offert är giltig under Villkor. Du kan även ange betalningsvillkor som anger hur länge kunden har på sig att betala när de får fakturan för jobbet sen.

7. Välj leveransmetod, förhandsgranska och publicera offerten

Under Leveransmetod så kan du förhandsgranska din offert. Sen väljer du att skicka offerten som email eller ladda ned den som PDF. Därefter så kan du skicka och publicera offerten.

Din offert skapad!

 

Här kan du läsa om hur du godkänner, nekar eller redigerar en offert.

Här kan du läsa om hur du gör om offerten till en faktura.