Hur skapar jag en offert?

1. Gå till Offerter i sidomenyn

I vår sidomeny så så väljer du Faktura och sen Offert. På Offert sidan kan du få en översikt av bland annat utkast, skickade- och accepterade offerter. Om du vill skapa en ny offert så klickar du på Skapa en offert.

2. Lägg till företagsinformation

När du skapar en offert så se först till att du lägger till rätt företagsinformation för ditt eget företag.

Visste du att du kan klicka på (...)-knappen i högra hörnet så kan du lägga till logo, ändra färg och position för adressfältet.

3. Lägg till eller skapa en ny kund

I nästa steg ska vi nu lägga till en kund. Är kunden inlagd sen tidigare kan vi välja den i listan. Om inte så kan vi direkt skapa en ny kund genom att välja Skapa ny. Du kan skapa både svenska och utländska kunder.

4. Lägg till produkter eller tjänster

Precis som en faktura så lägger du inte produkter och/eller tjänster på din offert. Dessa används vid konvertering till faktura senare. Du kan antagligen skapa nya rader eller om du har sparat artiklar kan du välja snabbt från dem.

5. Lägg till tilläggsinformation

I tilläggsinformationen kan du aktivera Rot/Rut, lägg till mer tilläggsinformation samt bifoga filer till offerten.

6. Ange villkor

Ange hur länge din offert är giltig under villkor. Du kan även ange betalningsvillkor som anger hur länge kunden har på sig att betala när de får fakturan för jobbet sen.

7. Välj leveransmetod, förhandsgranska och publicera offerten

Under leveransmetoden så kan du förhandsgranska din offert. Sen väljer du att skicka offerten som email eller ladda ned den som PDF. Därefter så kan du skicka och publicera offerten.

Din offert skapad!

Här kan du läsa om hur du godkänner, nekar eller redigerar en offert.

Här kan du läsa om hur du gör om offerten till en faktura.