Hur hanterar jag kunder och kundnummer?

Kunder hittar du i menyn under Fakturering > Kunder och här kan du lägga till eller redigera befintliga kunder. En kund kan antingen vara ett företag eller en privatkund. Organisationsnummer måste alltid vara ifyllt för företagskunder. Om företaget inte har ett organisationsnummer kan man t.ex skriva in 10 nollor.

Lägg till en ny kund

Under Villkor och Utlandskund är följande nedan förinställt. Glöm inte att se över dessa så att de stämmer innan du skickar iväg en faktura till kunden. Inställningarna kan alltid göras direkt i fakturan också.

Villkor för utlandskund

Kundnummer

Kundnummer kan du ställa in och ändra genom att klicka dig in på kunden, klicka på knappen med tre punkter längst upp till höger och sedan välja "Redigera kund". Du kan sedan ändra nummer i fältet för kundnummer.

Kundnummer

Mer om hur man lägger till kunder kan ni läsa om i guiden Lägg till en kund