Hur exporterar jag bokföring från Bokio?

Du kan exportera din bokföring, antingen för att byta bokföringsprogram eller för att ge till t.ex en revisor, genom att exportera dina SIE-filer. Från Bokio får du filer i formatet SIE4 (.se). Att exportera filerna påverkar inte på något sätt din bokföring, allt finns kvar precis som innan.

Du gör detta under Inställningar → Exportera bokföring. Under Inställningar → Exportera kvitton kan du få ut samtliga bokförda underlag (dvs uppladdat material på verifikaten).

På sidan "Bokfört" kan du exportera hela verifikatlistan och få ut den i form av en tsv-fil. Klicka på redigera-ikonen uppe i högra hörnet och därefter "Exportera alla".

Hur överför jag hela bokföringen inklusive alla inscannade verifikat till revisorn?

Antingen kan du exportera SIE-filer som beskrivet ovan, vilka du kan vidarebefordra till din revisor.

Alternativt kan du välja att lägga till din revisor som användare i Bokio. Detta hanteras under Inställningar → Användare. Genom att skriva in en emailadress och tilldela den utvalda rättigheter får hen en länk att kunna ta del av informationen i ditt företag i Bokio.