Hur exporterar jag bokföring från Bokio?

Du kan exportera din bokföring, antingen för att byta bokföringsprogram eller för att ge till t.ex en revisor, genom att exportera dina SIE-filer. Från Bokio får du filer i formatet SIE4 (.se). Att exportera filerna påverkar inte på något sätt din bokföring, allt finns kvar precis som innan. Detta här helt kostnadsfritt och du kan göra det både när som och hur många gånger som helst.

Du gör detta under Inställningar → Exportera bokföring. Under Inställningar → Exportera kvitton kan du få ut samtliga bokförda underlag (dvs uppladdat material på verifikaten).

På sidan "Bokfört" kan du exportera hela verifikatlistan och få ut den i form av en tsv-fil. Klicka på redigera-ikonen uppe i högra hörnet och därefter Exportera alla.

Hur överför jag hela bokföringen inklusive alla inscannade verifikat till revisorn?

Antingen kan du exportera SIE-filer som beskrivet ovan, vilka du kan vidarebefordra till din revisor.

Alternativt kan du välja att lägga till din revisor som användare i Bokio. Detta hanteras under Inställningar → Användare. Genom att skriva in en emailadress och tilldela den utvalda rättigheter får hen en länk att kunna ta del av informationen i ditt företag i Bokio.