Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Swish för företag - allt du behöver veta för att komma igång

Swish för företag - allt du behöver veta för att komma igång

För egenföretagare handlar en stor del av framgången om att göra sina kunder nöjda. Nöjdheten kan komma från olika saker, exempelvis prissättning, kvalité eller innovation. Ett bra sätt att få nöjda kunder är att underlätta deras betalupplevelse och erbjuda det betalsätt de föredrar. I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta om Swish Företag.

Swish Företag eller Swish Handel?

Swish är en populär betallösning i Sverige och är så pass etablerat att majoriteten av den svenska befolkningen har appen nedladdad på sin mobil. Till en början användes Swish främst för att föra över pengar mellan privatpersoner, men på senare år har det även blivit en populär sätt att betala till företag.

Swish erbjuder flera olika tjänster för företag, varav två av de vanligaste är Swish Företag och Swish Handel. Vi reder ut skillnaderna nedan!

Swish Företag

Swish Företag är en bra lösning för dig som möter dina kunder i en fysisk miljö och vill kunna ta betalt utan något kassasystem. Om du har Swish Företag kan du enkelt skriva upp ditt Swish-nummer på en skylt, så kan kunderna enkelt betala direkt från deras telefon.

Du kan också skriva ut en QR-kod som kunden scannar med sin mobil. I så fall kan du bestämma ett förinställt belopp och meddelande som dyker upp automatiskt när Swish-appen öppnas.

I Bokio kan du ansluta Swish Företag till ditt Bokio Företagskonto.

Swish Handel

För dig som har ett befintligt kassasystem eller webbshop är Swish Handel en bra lösning för att integrera Swish som betalningssätt. Du får då tillgång till Swishs API:er och kan anpassa lösningen så att det fungerar som du önskar för just för ditt företag. Du har säkert kommit i kontakt med Swish Handel som konsument om du handlat något online och du blir dirigerad till Swish för att godkänna köpet.

I dagsläget har Bokio inte stöd för Swish Handel.

Vad är fördelarna med att använda Swish som betalsätt?

Olika betallösningar har olika fördelar, för att vara säker på att en kund kan betala på sitt föredragna sätt kan det vara smart att erbjuda olika lösningar. Några fördelar med just Swish är:

Enkelhet

En av de viktigaste sakerna när en kund ska betala är att det ska vara friktionsfritt. När kunden väl har beslutat sig för att slå till på ett köp ska det inte finnas något som hindrar denne från att genomföra köpet. Över 8 miljoner svenskar har Swish på sin mobil, vilket gör att den potentiella kunden i princip alltid kan betala!

Trygghet

Som en av de populäraste betallösningarna med koppling till alla de stora bankerna i Sverige är Swish ett väldigt tryggt betalsätt.

Trovärdigt

Swish är ett välkänt varumärke med bra rykte, det betyder att kunderna litar på att pengarna är i tryggt förvar och hamnar på rätt ställe. Att erbjuda Swish kan därför vara ett sätt att skapa trovärdighet hos kunderna.

Så kommer du igång med Swish i Bokio

Efter att varit en väldigt efterfrågad funktion känns det bra att äntligen ha lanserat Swish Företag. Det gör det möjligt för dig med Bokio Företagskonto att ta betalt via Swish, direkt från ditt bokföringssystem.

För att komma igång med Swish Företag i Bokio följer du följande steg:

  1. Om du inte redan har Bokio Företagskonto, behöver du ansöka och aktivera detta först.
  2. Gå in på Bank -> Swish i vänstermenyn. Klicka på Anslut Swish Företag.
  3. Välj om du vill skapa ett nytt Swish-nummer eller om du vill ansluta ett befintligt.
  4. Bekräfta dina uppgifter och signera med BankID.

Hur mycket kostar Swish Företag?

För att använda Swish Företag i Bokio så tillkommer en fast månadsavgift samt en transaktionsavgift. Månadsavgiften ligger på 49 kronor i månaden och därtill kostar varje transaktion 2 kronor. För att fira lanseringen av Swish så bjuder vi på månadsavgiften under hela 2024! Läs mer om Swish i Bokio.

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser