Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Slipp bråka med skattekontot – koppla direkt till Bokio och automatisera bokföringen!

Slipp bråka med skattekontot – koppla direkt till Bokio och automatisera bokföringen!

Driver du aktiebolag? Då kan du komma igång och synka ditt skattekonto! Kopplingen sker direkt i Bokio och du hämtar smidigt dina transaktioner med ett knapptryck och BankID. Dessutom får du automatiska förslag på hur de sedan ska bokföras!

Låt inte skatt äta upp din tid

Tycker du också att det där med skatt inte alltid är så himla lätt? Att det också tar mycket tid att logga in på Skatteverket, gå igenom transaktionerna, föra över till bokföringen, se till att det registreras rätt och sedan kontrollera så att saldot faktiskt stämmer. Så har det varit, tills idag! Nu kan du nämligen koppla ditt skattekonto till Bokio och hämta transaktionerna direkt till bokföringen med ett enkelt knapptryck!

Nu blir det lätt att hålla skattekontot up-to-date

Genom att hantera allt på ett ställe sparar du både tid och kan känna dig tryggare med att inte missa några transaktioner. Det blir också enklare att hålla din bokföring uppdaterad och du får en mer rättvis bild av ditt företags ekonomiska situation så att det blir lättare att ta bra beslut.

Du som är ombud i företaget (det går bra att lägga till fler personer som ombud via Skatteverket) kan enkelt aktivera synken i Bokio och börja hämta transaktionerna från skattekontot. Detta sker genom ett knapptryck och signering med BankID, därefter hamnar transaktionerna i listan över händelser att bokföra.

Koppla till ditt skattekonto direkt!

Automatiserad bokföring gör det svåra enkelt

Tycker du att det är krångligt hur exempelvis löneskatter, moms och preliminärskatt ska bokföras? Inga problem! När du har hämtat transaktionerna får du ett färdigt bokföringsförslag som du enkelt godkänner med ett klick.

Färdiga bokföringsförslag på bokföring av skattekonto

Koppla ditt skattekonto till Bokio idag!

Att koppla ditt skattekonto till Bokio finns tillgängligt för dig med aktiebolag och ingår utan extra kostnad i prisplanen Premium och Premium Plus. Så kommer du igång:

  1. Gå in på sidan Bank och skattekonton
  2. Klicka på Koppla konto under Lägg till skattekontosynk (du hittar det också under flervalsikonen uppe till höger)
  3. Hämta transaktionerna genom att signera med BankID
  4. Bokför dina transaktioner från sidan Transaktioner att bokföra!

Koppla skattekonto till Bokio

Läs mer om hur du kopplar ditt skattekonto till Bokio här!

I samband med att vi fortsätter utveckla och göra synken ännu bättre kommer vi också se till att lite mer ovanliga händelser på skattekontot också får färdiga förslag på bokföring. I dagsläget kan vissa lite mer komplexa händelser behöva bokföras manuellt vilket du också kan hantera från Transaktioner att bokföra.

Lönehantering + synkat skattekonto

I samband med lansering av vår integration till Skatteverket har vi också uppdaterat vårt löneflöde i Bokio så att kopplingen till ditt skattekonto och hantering av löneskatter ska fungera ännu bättre. Dragningen på skattekontot av sociala avgifter och skatt från löneuttagen kopplas samman med löneflödet och du godkänner bokföringen med ett klick. Läs mer om det nya löneflödet här.

Koppla till skattekonto

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser