Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Full fart framåt! Så får du ditt företag att växa

Full fart framåt! Så får du ditt företag att växa

Att driva företag är att våga förverkliga sina drömmar. Men vad gör man när det står till eller saker inte riktigt fungerar? Här kommer några tips från oss på Bokio.

1. Gör det du är bra på

Med andra ord, lägg inte onödig tid på administrativa uppgifter. Du vill ju kunna fokusera på det du gör bäst, att driva din verksamhet! Med Bokio kan du sköta allt själv, men vi har också fördelaktiga priser på bokföringshjälp

2. Satsa på bra kundrelationer

En bra kundrelation är A och O för alla företag. Glöm inte bort dem du redan har för att skaffa nya, utan vårda dem så att de berättar för fler om varför de ska välja dig.

Nyckeln till en bra kundrelation är att vara uppmärksam och lyssna. Försök att alltid vara tillgänglig på ett eller annat sätt, och visa att du finns där för kunden. Samtidigt är ärlighet och transparens viktigt. Om något inte stämmer, så upplyser man varandra om det.  

3. Ha riktigt bra rutiner

Det är lätt hänt att saker som ligger och väntar växer tills de känns oöverstigliga. Se till att ha bra rutiner varje dag så slipper du tankar som snurrar sent om natten och företagandet blir lättare. Avsätt en lämplig stund varje dag för att svara på mejl, organisera din bokföring eller fakturera kunder. Hellre en kort stund varje dag, än onödig oro.

När ett jobb är avslutat, försök att så snart som möjligt fakturera kunden. Du ser då till att undvika onödiga förseningar och kan få betalt snabbare.

Läs mer om hur du får rutin på din bokföring.

4. Våga satsa

Oavsett om du har ett nytt företag eller har varit med ett tag, så finns det anledning att emellanåt fundera över vad nästa steg är. Att fortsätta planera och våga satsa på nya projekt kan vara ett bra sätt att alltid ligga steget före konkurrenterna och erbjuda dina kunder det där lilla extra.

Vi vet att det kostar att växa och när du väl står inför nya möjligheter så kan det behövas ett extra tillskott. Därför har vi ingått ett samarbete med Qred. Som användare av Bokio har du möjlighet att låna upp till 1 miljon utan uppläggningsavgift eller bindningstid. Du får dessutom 3 månader utan amortering och kan betala tillbaka i lugn och ro när det passar dig.

Läs mer om erbjudandet hos Qred.

5. Odla relationerna med andra företag

Det sägs att ingen man är en ö, och det gäller även företag. Vi är många som driver företag i Sverige och det finns mycket kunskap och erfarenheter att ta del av. Så dela med dig av det du kan, och lyssna på andra. Därigenom knyter du också värdefulla kontakter som du kan ha nytta av längs vägen. 

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser