Välj bokföringsmetod

Det är helt upp till dig vilken bokföringsmetod du vill använda. Man kan säga att kontantmetoden är lite enklare eftersom den innebär färre steg men skulle din verksamhet bli tillräckligt stor så måste man använda fakturametoden. Tillämpar man kontantmetoden kan man alltid byta till fakturametoden men för att få byta från fakturametoden till kontantmetoden måste man ansöka hos Skatteverket.

När du skapar ditt Bokio-konto får du ställa in vilken bokföringsmetod du vill använda.

Vill du ändra bokföringsmetod efter du skapat bolaget så görs detta under Inställningar → Räkenskapsår.