Hur kopplar jag min e-handel / webbshop till Bokio?

OBS! Funktionen är just nu i beta och finns tillgänglig för alla användare oavsett prisplan. Det går också bra att testa integrationen med testbolag.

Om du driver en e-handel och har en egen webbshop vet du hur viktigt det är att hålla ordning på din ekonomi. Med Bokios nya integration kan du enkelt integrera till din e-handelsplattform (i dagsläget till plattformen WooCommerce) och få dina ordrar direkt importerade till Bokio så att du enkelt kan bokföra försäljningen med ett klick. Så här gör du för att komma igång.

För att koppla din webbshop till Bokio går du in under Försäljning → E-handel.

navigera_till_e-handel

1. Välj plattform

Välj den e-handelsplattform du önskar koppla till Bokio. I dagsläget har vi endast stöd för WooCommerce men kommer att addera fler alternativ allt eftersom.

Klicka på anslut e-handel

När du klickar på Anslut e-handel skickas du vidare för att logga in hos e-handelsplattformen där du kommer att få godkänna att Bokio kan importera data från din webbshop.

koppla_woocommerce

2. Ställ in bokföring

I nästa steg behöver du välja om dina produkter är varor eller tjänster (eller både och). Genom att definiera vilka typer av produkter du säljer kan vi ta fram en mer specifik och rätt bokföring. Till exempel kan vi använda resultatkonton som är specifika för olika momsnivåer.

Resultatkonton är de bokföringskonton som börjar på siffran 3. Kontoklass och underkonto specificerar om försäljningen gäller en vara, tjänst, med vilken momssats samt om köparen är från utlandet eller ej. Genom att ställa in om du säljer varor eller tjänster kommer din bokföring att registreras på mer specifika konton utifrån detta samt vilken momssats som försäljningen gäller.

välj_vara_eller_tjänst

3. Betalkonton

För att betalningar ska registreras korrekt behöver du se till att dina olika betalmetoder i WooCommerce (t.ex. Bankkonto, Swish, Stripe mm.) är kopplade till rätt bokföringskonton i Bokio. Baserat på de betalmetoder som hämtas från din webbshop i WooCommerce kommer vi att ge rekommendationer på bokföringskonton som du kan använda dig av. Klicka upp dropdown-menyn på respektive betalmetod om du vill ändra till ett annat bokföringskonto.

Obs! Just nu finns ingen integration till betalinstitut i Bokio och därför måste bokföringen av både utbetalningar och avgifter hanteras separat.

Ställ in dina betalkonton

Välj något av de rekommenderade konton som finns eller sök bland alla konton. Du kan också skapa ett nytt konto som motsvarar dina behov.

Redigera betalkonton

När du är klar med inställningarna för betalkonton, klicka på Fortsätt.

Spara kopplade betalkonton

Nu är integrationen klar! Vi kommer importera från den dagen du integrerat och därefter sker importen automatiskt dagligen på timbasis. Observera att det kan ta en stund för hela importen att bli färdig.

Nu kommer du enkelt och smidigt kunna bokföra din försäljning dagligen med bara ett klick i Bokio!

koppling_klar