Hur raderar jag en kundfaktura?

Du kan bara radera en faktura helt och hållet om det är den senast skapade fakturan. Detta pga att man inte ska skapa ett "hål" i fakturaserien. Vill du ta bort din senast publicerade faktura, gå till Fakturor i vänstermenyn, klicka upp fakturan och välj Ändra faktura under knappen (...).

Kom ihåg att om du har skickat fakturan till din kund så bör du inte radera fakturan utan istället skicka en kreditfaktura. Detsamma gäller om fakturan inte är den senast skapade.

Välj ändra faktura

Finns det bokföring gjord på fakturan måste denna tas bort (annulleras) innan du kan radera fakturan.

Ta bort bokföring från fakturan

Klicka på att Ta bort bokföring för att annullera verifikatet.

Ta bort bokföringen från faktura

Gå därefter tillbaka till Ändra faktura under (...). Nu kan du välja att ångra publiceringen av faktura.

Ångra publicering

Fakturan blir nu ett utkast och du kan radera den.

Radera fakturan