Hur exporterar jag bokföring från Bokio?

Du kan exportera din bokföring, antingen för att byta bokföringsprogram eller för att ge till t.ex en revisor, genom att exportera dina SIE-filer. Från Bokio får du filer i formatet SIE4 (.se). Att exportera filerna påverkar inte på något sätt din bokföring, allt finns kvar precis som innan. Så länge du har en aktiv prisplan har du möjlighet att exportera din bokföring.

Under Inställningar → Exportera data kan du exportera följande:

• SIE 4
  • Verifikationer (.tsv)
  • Kvitton (dvs bilder och PDF-filer som är uppladdat på samtliga verifikat)
  • Ej bokförda kvitton (underlag som ligger uppladdat i Att göra)
  • Kunder
  • Fakturor
  • Artiklar
  • Anställda

Exportera data under inställningar

Klicka sedan på de tre prickarna och välj SIE 4

exportera sie-fil

En export av verifikat (PDF-fil) och tsv-fil kan du även göra på sidan Bokfört. Klicka på redigera-ikonen uppe i högra hörnet och därefter Exportera alla. tsv-filen kan du öppna i en textredigerare på datorn, klippa ut texten och sedan klistra in i exempelvis Excel så brukar det bli bra format.

Exportera från sidan Bokfört

Hur överför jag hela bokföringen inklusive alla inscannade verifikat till revisorn?

Antingen kan du exportera SIE-filer m.m som beskrivet ovan, vilka du kan vidarebefordra till din revisor.

Alternativt kan du välja att lägga till din revisor som användare i Bokio. Detta hanteras under Inställningar → Användare. Genom att skriva in en e-postadress och tilldela den utvalda rättigheter får hen en länk att kunna ta del av informationen i ditt företag i Bokio.

Bjud in redovisningskonsult

Exportera behandlingshistorik

Du har även möjlighet att exportera de handlingar som har utförs via Bokio som en csv fil. För att göra detta går man in under Inställningar → Behandlingshistorik och klickar på symbolen för att ladda ned () uppe till höger.