Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Välkommen Sergey Chernikov

Välkommen Sergey Chernikov

Tillsammans med Fredrik i föregående intervju har vi sedan första september även knutit en senior utvecklare till vårt team. Sergey Chernikov kom hit från Ukraina tillsammans med fru och dotter, precis lagom till att den svenska hösten tagit sin början.

– Det är jätteroligt att du har kommit hit till oss, hur tycker du det har varit på Bokio och i Sverige så här långt?

Sverige har väldigt fin natur, folk är trevliga och dessutom är lokaltrafiken anmärkningsvärt bra. Jag har varit uppe vid Delsjön i Skatås, som inte ligger långt hemifrån, ett antal gånger och planerar att hyra kanot där någon gång. Jag trodde det skulle vara väldigt mörkt men vädret har varit både bättre och varmare än väntat. Förutom lokaltrafiken är jag väldigt imponerad av alla cykelvägar och att folk dessutom använder hjälm!
Att jobba med Bokio känns väldigt bra så här långt. Kontoret ligger centralt, jag kan enkelt ta mig hit hemifrån och sedan är fikakulturen definitivt ett plus. Även här är alla väldigt trevliga och dessutom mer öppna och sociala än vad jag hade väntat mig.

– Kan du berätta lite om din bakgrund i Ukraina och vad du jobbade med där?

För elva år sen arbetade jag som senior utvecklare på en bank där jag implementerade olika typer av bankmjukvaror. Därefter fortsatte jag som Senior Team Leader på ett företag vid namn Hewlett Packard Enterprise. Där fick jag mycket teknisk erfarenhet men också inom management. Jag arbetade med stora "desktop-projekt" som var utvecklade av flera olika team.

I Ukraina bodde jag utanför staden Odessa. En stad med omkring en miljon invånare men som till ytan är ungefär dubbelt så stort som Göteborg. Jag har nu flyttat hit med min fru samt dotter som ska få börja i svensk skola.
I Odessa hade vi fyra hundar men dem kunde vi inte ta med hit. Tidigare i år tog jag motorcykelkörkort och köpte en motorcykel men den kunde jag heller inte ta med tyvärr. Kanske att jag köper en ny här i Sverige i framtiden. En annan hobby jag har är att cykla och fotografera.

– Vad har varit roligast på Bokio hittills och vad ser du mest fram emot?

En hel del ligger i framtiden och än så länge har det varit väldigt mycket att bara komma igång. Det blir en utmaning för mig att jobba med Front end-teknologin som det mesta handlar om här men jag hoppas verkligen kunna förbättra mig inom det området. Bokio är en startup som nu växer snabbt med nu många nya anställda vilket är väldigt kul. Jag hoppas att mina erfarenheter inom management kan komma till nytta.

– Hur kommer du göra Bokio bättre?

Jag tror och hoppas att det finns flera svar på det. Först blir det arbetet med att integrera mot banker som är både en stor och väldigt användbar funktion. Det kommer kunna öppna upp för många nya bokioanvändare genom att förenkla båda utgående och ingående betalningar.


Sergey Chernikov, LinkedIn

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser