Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Välkommen Fredrik Andresen

Välkommen Fredrik Andresen

Fredrik har varit tillsammans och jobbat med oss sedan maj men är från första september äntligen med i Bokio-teamet “på riktigt”. Vi kan nu stolta och glada presentera honom som vår Lead Designer.

– Varmt välkommen Fredrik, hur känns det? 

Tack! Det känns jättekul. Har som sagt jobbat med er ett tag och det är ett riktigt bra team. I början kändes det nog inte helt självklart med just bokföring. Sedan, ju mer jag satt med det, desto roligare blev det. Jag förstod att det fanns en hel del spännande utmaningar och att jag skulle kunna lära mig mycket.

– Kan du berätta lite om dig själv, din bakgrund?

Jag flyttade till västra Sverige för att studera informatik. Efter det fick jag praktik och började arbeta på en större digitalbyrå. Ett år senare valde jag att starta ett eget bolag med samma inriktning som jag drev i 3,5 år. Det gick såklart upp och ner men ändå förhållandevis väldigt bra. Det var en både rolig och lärorik tid där jag även märkte att jag snarare drog mig mer mot digitala upplevelser än marknadsföring.

Därefter fick jag jobb på The Techno Creatives. Där blev det mer om att lösa problem än reklam vilket kändes helt rätt. Här fick jag även jobba mycket i projekt, vilket förmodligen är den största skillnaden mellan The Techno Creatives och Bokio. På Bokio handlar det mer om att arbeta och utveckla en produkt långsiktigt. Det känns som ett bra nästa steg för mig att arbeta mer mot just en produkt än projekt.

På fritiden har jag på senare tid börjat träna en hel del. Målet är att få till en hållbar träning och dessutom vill jag prestera bra på Tough Viking våren 2018. På vägen dit ska jag även, om tre veckor, köra Toughest. Det blir en checkmark för att se hur träningen har gått hittills.

Jag driver även ett eget företag på fritiden, Stjärnbarn, som tillverkar personliga posters för barnrummet.

– Du har varit med oss sen i maj, hur har tiden fram till nu varit tycker du?

I början visste jag inte så mycket om varken Bokio eller bokföring. Tyckte dessutom att just bokföring kanske inte var det allra roligaste och det kändes ofta väldigt komplicerat. Efter ett tag märkte jag att det fanns många bra utmaningar. När jag dessutom fick det förklarat för mig och förstod både koncept och bokföring så kändes det ännu mer spännande.

Eftersom jag själv är egenföretagare passar jag in i den grupp som ställer sig för dessa svårigheter kring att driva företag och sköta sin egen bokföring. När jag lärt mig mer med tiden känner jag att jag kan slappna av mer och nu önskar jag att andra som använder Bokio också ska känna så. Bokio löser många problem och jag tror vi kan lösa ännu fler. Utmaningen blir att användare ska förstå och lära sig, på samma sätt som jag gjort.

– Vad tycker du är mest spännande med Bokio? Vad ser du mest fram emot?

Jag ser fram emot att se över och omforma Bokio för att skapa ännu bättre användarupplevelser. Steget efter det blir att se hur det bemöts, utvärdera resultatet och sedan göra det ännu bättre. Det är en pågående process hela tiden och det känns kul att se till att faktiskt lyssna på våra användare för att göra deras vardag ännu bättre.

– Hur kommer du göra Bokio bättre?

Jag bidrar nog framförallt med mina bristande kunskaper inom bokföring. Skämt och sido så har jag i all fall stor förståelse för nya användare då jag själv för inte länge sen satt i samma sits. Vad är lätt respektive svårt att förstå? Jag hoppas att jag kommer med lite fräscha ögon för att ta tag i vår användarupplevelse på Bokio och se till att förse med vad och hur det kan förbättras.


Fredrik Andresen, LinkedIn

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser