Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Välkommen Josh Richmond

Välkommen Josh Richmond

September blev en händelserik månad då vi knöt en hel del nya medarbetare till vårt team. En av dessa är Josh Richmond som kommit hit från - vad man skulle kunna kalla - USAs Göteborg, nämligen Seattle.

– Varmt välkommen, hur känns det?

Det känns jättebra! Ända sen dag ett har Bokio och teamet varit väldigt välkomnande vilket har gjort flytten till ett annat land mycket lättare än vad jag hade förväntat mig. Det är ganska overkligt att bo på andra sidan jorden, men jag tycker samtidigt att det känns väldigt bra att börja min karriär här och jag tror att jag kommer få många fina minnen!

– Kan du berätta om din bakgrund i Seattle och hur det kommer sig att du ville hit till Sverige?

Jag är uppväxt i Seattle som ligger i Pacific Northwest i USA. I samma stad läste jag Computer Science och det var även där jag träffade min flickvän som kommit från Sverige för att göra en utbytestermin. Hon är anledningen till att jag först övervägde att flytta hit. Efter ett antal besök till Sverige började jag verkligen tycka om både landet och kulturen. När jag sedan hittade en tjänst med en beskrivning som verkligen passade mig så var beslutet enkelt att ta.

Under min uppväxt höll jag på med ett flertal olika sporter och jag var alltid väldigt aktiv. Ju äldre jag blev, desto mer började jag uppskatta att vara ute i naturen. Speciellt tycker jag om att vandra, jaga och fiska. Det ser jag nu fram emot att göra både här i Sverige och runtom i Europa.

– Hur är Göteborg i jämförelse med Seattle?

Klimatet här är mycket likt Seattles. Båda städerna har milt klimat med mycket regn. Det som skiljer framförallt är nog att det är lite kallare här året om samt att dagarna är mycket kortare på vintern och längre på sommaren. Det är något jag inte är van vid.

Städernas arkitektur skiljer sig en hel del. De äldre byggnaderna här är verkligen gamla och det känns nästan som att vara i en helt annan värld när man besöker de äldsta kvarteren. I Seattle är majoriteten av byggnaderna betydligt mer moderna men kanske framförallt högre.

Det jag kan sakna mest här är bergen. Seattle är omgivet av bergkedjor både i öst och väst medan det är här är mer öppet eftersom det är så platt. Det känns lite konstigt att inte se bergen hela tiden som man gör i Seattle. Vad jag däremot har här är en mycket större tillgång till andra delar av världen. Jag kan nu betydligt enklare och snabbare resa till flera olika ställen i jämförelse vad jag kunde från USA. Tillsammans med min flickvän har jag redan nu en planerad weekend i London i februari och det kommer definitivt bli fler resor runtom i Europa.

– Om du fick välja ett resmål att åka till, vart skulle du vilja åka och varför?

Eftersom jag älskar berg så skulle jag väldigt gärna vilja åka till schweiziska alperna. Jag har sett mycket bilder därifrån och det ser helt fantastiskt ut. Jag skulle gärna vilja vandra där och uppleva berg som är betydligt mycket högre än de jag är van vid.

– Vad har du för förväntningar ditt jobb som utvecklare i Bokio-teamet?

Jag vill lära mig och bidra till att utveckla en bättre produkt. I jämförelse med skolan så lär man sig här av den “riktiga världen”. I skolan blir det mest fokus på teorin, så det är bra att nu kunna tillämpa det på en faktisk produkt. Det känns kul att arbeta tillsammans med ett bra team av utvecklare och att från dem lära sig nya saker men också hur man gör saker på ett så bra sätt som möjligt.

Just nu arbetar jag och Emil mycket med maskininlärning vilket både är intressant och utmanande. Detta gör det till en mycket givande kombination. Jag ser fram emot att fortsätta förbättra och tillämpa mina färdigheter som utvecklare här.

– Hur kommer du göra Bokio bättre?

Genom att fortsätta att lära mig och bli en så bra utvecklare jag kan, bidra med mina idéer till teamet och alltid ifrågasätta varför man gör saker. Det är viktigt.

 
Josh Richmond, LinkedIn

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser