Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Välkommen Emil Hellman

Välkommen Emil Hellman

Bokio-teamet växer så det knakar just nu och inte långt efter att Sergey börjat hos oss fick vi äran att få sällskap av Emil Hellman från Göteborg.

– Varmt välkommen säger vi till Emil, hur känns det?

Det känns ganska bra, faktiskt helt okej! (Säger Emil med ett leende - vi får hoppas att det är positivt).

– Kan du berätta lite om dig själv?

Jag har bott i Göteborg sen år 2002 då jag började studera på universitetet. Nu, helt plötsligt, har jag tre barn varav en 1,5-åring som kräver en hel del uppmärksamhet. Sen jag kom till Göteborg första gången har hunnit med att både resa och jobba. Det blev bland annat en sväng till Nya Zeeland. Där var jag i ett år och jobbade med ren utveckling innan vi blev med barn och flyttade tillbaka till Göteborg.

Tjänsten jag hade innan jag började på Bokio handlade mycket om statistisk analys men vi gick mer och mer mot Machine Learning. Fokus låg på spelberoende prevention genom att skapa modeller för att upptäcka indikatorer för spelproblem.

I övrigt är jag är ganska bred i det jag håller på med och jag gillar att pilla med det mesta. Jag har mest suttit i Linux-miljöer vilket gör det roligt att nu börja lära sig Windows igen.

– Vad gör du allra helst en ledig dag i november?

Jag har ett väldigt stort intresse för brädspel, nördiga sådana! Så allra helst spelar jag det tillsammans med mina kompisar. På yngre dagar blev det en hel del rollspel men nu är det enklare och lite mer praktiskt tidsmässigt med brädspel.

– Vad hade du för förväntningar på Bokio?

Jag visste inte så mycket om Bokio och hade kanske inga speciella förväntningar. Jag hade precis varit föräldraledig under en längre tid så jag såg fram emot och tyckte det skulle bli skönt att börja jobba igen och träffa vuxna. Min föreställning att det skulle bli knepigt att balansera ett heltidsjobb med vardagsliv och barn har definitivt infriats! Dock har vi en väldigt flexibel arbetsmiljö här vilket absolut är fördelaktigt.

– Något speciellt du ser fram emot?

Det ska bli jätteroligt att se resultatet av det vi jobbar med nu. Min erfarenhet av Machine Learning har jag tagit med mig hit till Bokio. Innan har avläsningen av kvitton i Bokio byggt på en regelbaserat tillvägagångssätt, men nu försöker vi förfina det och träna modeller som kan hitta var på kvitton en viss information finns. Med hjälp av detta kommer vi kunna göra ett ännu bättre jobb med kvitto- och fakturainläsning i Bokio.

– Hur kommer du göra Bokio bättre?

Med mitt strålande humör! 

Själva produkten kommer vi kontinuerligt förbättra. Inget ställe eller produkt är helt perfekt. Om det skulle vara det vid ett tillfälle betyder inte det att det kommer vara det vid nästa. Man måste ständigt anpassa sig!


Emil Hellman, LinkedIn

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser