Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Uppmanar andra att starta eget: “att driva bolag är lättare än du tror”

Uppmanar andra att starta eget: “att driva bolag är lättare än du tror”

Sören Fogelmark var anställd hos ett bolag inom tillverkningsindustrin. När företaget började gå dåligt bestämde han sig. Det var dags att starta eget. Sedan dess har han aldrig blickat tillbaka.

– Om du har en idé och det är turbulent på din arbetsplats eller om du vantrivs och enbart jobbar för att betala dina räkningar varje månad tycker jag du ska ta steget att starta eget, säger Sören Fogelmark, VD för Meksam.

20 år som egenföretagare

När han själv grundade Meksam, som är ett nätverk för att utveckla marknad och kunder åt underleverantörer, för drygt 20 år sedan var det betydligt mer komplicerat att driva bolag jämfört med idag. Han använde sig av redovisningskonsulter men kände ofta att han blev stressad.

– Ibland drog min konsult ut på tiden vilket gjorde att jag kände mig osäker både på hur mitt bolag faktiskt presterar, men även huruvida man skulle hinna klart. Jag gick ständigt runt med dåligt samvete och pratade med stressade konsulter. Det kändes jobbigt.

Bokföring, fakturering & lön genom Bokio 

I dag sköter Sören all sin bokföring, fakturering och administration genom Bokio samtidigt som han får mer tid över till att sköta bolaget Meksam och vårda sitt breda kontaktnät med inköpare och produktionsfolk inom tillverkningsindustrin.

– Det krävdes att jag satte mig in i hur det fungerar, det är mycket enklare än vad man tror att sköta de administrativa bitarna. Med Bokio så behöver man inte lära sig allt om bokföring utan programmet sköter det svåraste åt dig automatiskt, säger Sören.

– Nu har jag verkligen järnkoll på hur det går för bolaget. Dessutom är det väldigt tillfredsställande att faktiskt sätta sig och göra det. Nu slipper jag massa gaffelpärmar och hålslagare. Jag bara lägger mina papper i en mapp huller om buller och sparar underlagen i 7 år medan allt är sparat och sorterat i molnet, säger Sören.

Sören kör sin egen lön genom Bokios löneprogram, något han beskriver som blixtsnabbt och enkelt. Han har också kommit igång med företagskontot han fick tillgång till kostnadsfritt genom Bokio.

– Tack vare företagskontot kan jag se allting i realtid. Jag kan realisera en leverantörsfaktura och sedan bokför jag det och siffrorna uppdateras. När jag ska göra en betalning klickar jag på en knapp och sedan sköter resten, som datum och betalningsinformation sig självt, säger Sören.

Sörens tips till andra

I en post corona-tid, växtvärk i techbranschen och räntehöjningar har Sören bara ett enda råd till de som går i banorna att starta eget.
– Om du är missnöjd där du är idag – starta eget. Det är lättare än du tror och ingenting blir bättre om du inte utmanar dig själv. Det finns ingen anledning att vara orolig för administrationen och bokföringen tack vare Bokio, säger Sören.

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser