Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Småföretagarna en bortglömd grupp hos redovisningskonsulter

Småföretagarna en bortglömd grupp hos redovisningskonsulter

Behovet av kvalificerad hjälp bland enmansföretagare är större än någonsin, menar Deskjockeys VD Peter Rexhammar. Han berättar också om hur företagare blivit bättre på att sköta sin bokföring och att branschen står inför en stor omställning.

Peter Rexhammars byrå Deskjockeys har cirka 30 anställda och har kontor i Sverige, Norge och Finland. Deras tre kundpelare består av koncerner, ideella föreningar/insamlingsstiftelser samt fåmansföretag, det sistnämnda benet skiljer sig från branschen i stort där fokus ofta ligger på att försöka ta sig in på bolag med 10-50 anställda.

– Vi har fått ett uppvaknande när det kommer till behovet bland enmansföretagare som behöver kvalificerad hjälp. Det är en bortglömd kundgrupp då de flesta verkar satsa på lite större bolag där det finns en enorm konkurrens.  

– I dagens klimat är det dessutom enkelt att arbeta tillsammans med fåmansbolag då de har programstöd genom till exempel Bokio och klarar den löpande bokföringen själv.

Deskjockeys kom i kontakt med Bokio 2018 då de hjälpte en startupfirma som använde Bokio till bokföringen. Idag bistår de cirka 100 företag direkt i Bokio.

– En kollega på kontoret sa åt mig att spana in det. "Det här är ju ett jättebra system! Spana in det, Peter!" så jag kontaktade Bokio för att lära mig mer. Idag lägger vi in åtminstone två nya kunder i Bokio månatligen. Våra kunder är extremt nöjda med programmet, och det är det viktigaste.

Just kundnöjdheten är något Rexhammar återkommer till ett flertal gånger. Han menar att dagens redovisningskonsulter har varit dåliga på att hänga med i utvecklingen i takt med småföretagarna och att många konsulter bara lägger in företagsdata i ett gammalt system, istället för att faktiskt hjälpa kunderna där de befinner sig. Rexhammar menar att den löpande bokföringen håller på att automatiseras bort, och istället för att lägga fokus där, kan de istället ställa om till att bli värdeskapande rådgivare.

– Vi står inför en utslagning utan dess like i en bransch som lider av en enorm kompetensbrist. Det finns tyvärr konsulter som stjälper mer än vad de hjälper. Konsulter klamrar sig fast i gamla affärsmodeller och system eftersom att de inte har något annat att konkurrera med. Det finns konsulter i branschen som inte löpande uppdaterar sin kompetens.

Vidare berättar Rexhammar att kunderna de får in från Bokio sköter sin löpande bokföring i princip fläckfritt och hyllar deras mod och påtalar att många som inte har erfarenhet av bokföring är för rädda innan de kommer in i system som Bokio och lär sig.

– Det finns småföretagare som är bättre på den dagliga bokföringen än vissa redovisningskonsulter, fyller han i.

– Den kunskap vi konsulter kunde briljera med för 20 år sedan får företagare idag enkelt fram genom en googlesökning. Ribban höjs och vi som konsulter måste hoppa högre. 90 procent av kunderna vi har i Bokio sköter sin löpande bokföring fläckfritt. Vårt fokus måste ligga på att skapa värde genom djupare bokföringskunskap som svårigheter kring leasing, amortering, skatter och plånboksfrågor. 

 

Är du redovisningskonsult och vill samarbeta med oss på Bokio, läs mer om hur du går tillväga här eller skapa ett konto och kom igång direkt.

Skapa konto - Bokio Byrå

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser