Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser
Sarah Newton, australiensaren som vet var du hittar godaste kaffet i Göteborg

Sarah Newton, australiensaren som vet var du hittar godaste kaffet i Göteborg

Äntligen får vi höra vad vår australiensare på kontoret har att berätta om sig själv. Från landet Down Under, till lärare i Japan och numera utvecklare på Bokio.

- Berätta lite om din bakgrund och vad du gjorde innan du flyttade till Sverige?

Jag är ursprungligen från Brisbane där jag bodde fram tills jag var 23 år. På universitetet studerade jag design och efter det jobbade jag även inom detta. Kodning och utveckling har varit mer en hobby men jag tog också några mindre kurser i utveckling (developing). Kodning har jag lärt mig genom mitt intresse, egna projekt och senare i arbetet. I två år bodde och jobbade jag som engelsklärare i Japan och jag var även frilansare inom design. Efter det åkte jag tillbaka till Australien för att studera igen och det var genom dessa studier jag flyttade till Sverige. Tanken var inte att stanna så länge men jag fastnade och i maj 2017 fick jag jobb på Bokio.

- Vad tycker du om att göra på fritiden?

Jag trivs med att vara ute i naturen, vandra och bada i sjöarna här i Göteborg. I Australien är tillgängligheten till sjöar inte lika stor medan jag här kan ta cykeln och åka och bada. Jag gillar även att klättra och dansar Blues dance på min fritid.

- Vart kan man få det bästa kaffet i Göteborg?

Om du är ute efter svart kaffe är Alkemisten på Hisingen det bästa. Annars är da Matteo riktigt bra på cappuccino och latte.

- Har du någon favoritfika?

När jag flyttade till Sverige levde jag på kanelbullar. Prinsesstårta är också en favorit.

- Hur är Sverige i jämförelse med Australien?

Jag upplever att personligheterna skiljer sig mellan australiensare jämfört med svenskar. I Australien är man mer öppen och pratar fritt, även med främlingar. Det är nog den största skillnaden.

- Vad saknar du från Australien?

Förutom familjen så saknar jag vintern i Australien, det är som sommarvädret här. Det finns några saker i naturen som är annorlunda som jag också saknar, bland annat de små söta djuren. Däremot inte de farliga, vilka är rätt många där. Min pappa bor precis vid en stor strand, det är något jag verkligen kan sakna här.

- Hur kommer du göra Bokio bättre?

Jag vill göra Bokio mer användbart och framför allt roligt att använda för kunderna!


Sarah Newton, LinkedIn

Kom igång med Bokio idag!

Med företagskonto och automatiserad bokföring samlat blir allt enklare, tryggare och billigare. Kom igång direkt, du binder dig inte till något.

Skapa konto Se våra priser